烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

天上野"鑊"好用嗎?

佢話唔係易潔鑊,但我用左幾次,鑊底黑色有 luck 既蹟像既?

子爵府

Re: 天上野"鑊"好用嗎?

生鐵皇非常唔好用, 因為會生锈嫁

大宅

千祈唔好買呀, 哩隻鑊簡直不知所謂, 唔好信d sales講呀

公爵府

千其唔好買呀, 買左你一定後悔, 又'痴'低, 又生鏽, 我新年買的, 我就黎都要掉左佢, 實在唔好用呀

子爵府

janeleung 寫道:
千其唔好買呀, 買左你一定後悔, 又'痴'低, 又生鏽, 我新年買的, 我就黎都要掉左佢, 實在唔好用呀

請問你地個底有無變白色?係咪 luck 左表面既漆?會唔會食壞人架

複式洋房

我都用紧佢,喺會生锈但次次用完呢用細火慢慢烘干佢再用油抺一抺佢就唔會生锈啦! 不過鑊底黑色有 luck 既蹟像就要用潔而亮彻底洗干净佢,唔係易潔鑊點省佢都得,你會發現佢黑亮o既一面 煎、炒用中火就好啦,炒菜就大火。 煎蛋、炒飯從此不粘底!為咗一家人o既健康梗係用佢啦。

子爵府

主婦 寫道:
我都用紧佢,喺會生锈但次次用完呢用細火慢慢烘干佢再用油抺一抺佢就唔會生锈啦! 不過鑊底黑色有 luck 既蹟像就要用潔而亮彻底洗干净佢,唔係易潔鑊點省佢都得,你會發現佢黑亮o既一面 煎、炒用中火就好啦,炒菜就大火。 煎蛋、炒飯從此不粘底!為咗一家人o既健康梗係用佢啦。

你個鑊底有無luck到變白呀?

男爵府

會粘底,我只用了幾次,之後只會拿來蒸魚蒸排骨,現在镬面勁白色,镬底開始有些白色

男爵府

Don't buy!!! Only for 10-day of usage and need to get refund.

複式洋房

没漆何來luck到變白,用潔而亮加鉄絲球彻底洗干凈佢,你隻鑊係唔係干'爭爭'呢?生鉄鑊喺需要油來養o既 好保留o的油迹係面度養下佢。隻鑊唔係好污糟呢最好唔好用洗洁精洗佢,用得好呢生鉄鑊可以傅家o架 為咗買隻平底生鉄鑊我等咗三四年先買到,因為我屋企o既炉係西式來o既! 千祈記得每次用完烘干佢再搽o的油呀

大宅

我一年前用咗七佰幾蚊買咗天上野,真係用到把鬼火,我收埋咗無用,依家買隻黑金鋼鑊重好用呀,平靚正!
朋友,你變了沒有? 離上次衝動已經多久?
何時發現笑聲都可以心痛快樂也可以哭!!! 
解釋不透,時間...教了你智慧沒有?!
還是會揀擇處理傷口 !
原來每事本質一貫如舊,沒有帶喜與悲 ,
變的只是你的感受...........

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你隻"黑金鋼"會唔會癡底架??
*師奶仔* 寫道:
我一年前用咗七佰幾蚊買咗天上野,真係用到把鬼火,我收埋咗無用,依家買隻黑金鋼鑊重好用呀,平靚正!

大宅

無痴底喎!
還是會揀擇處理傷口 !

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你點煎架?可唔可以share呀?
我煎嘢會癡得好勁。。
都唔知點解,你地用會唔癡底?
有咩秘訣呀???
*師奶仔* 寫道:
無痴底喎!

大宅

如果你問黑金鋼,我可以話你知,隻鑊係會越用越靚架,你煎嘢時,煎完一面再煎第二面,我用真係好少會癡底喎!
還是會揀擇處理傷口 !

首頁

尾頁

跳至