意見反饋
義工
跳至
[2005年] 請問你地點樣令BB瞓教呀?
該用戶已被刪除

請問你地點樣令BB瞓教呀?

禁止訪問

國民生產總值:13045

Re: 請問你地點樣令BB瞓教呀?

複式洋房

國民生產總值:420

Benson 多數一路食最夜果餐奶一路瞓, 不過有時都要抱住暗佢15mins....試過有幾次15mins都唔瞓, 抱到手都軟, 就放佢係大人床等佢自己瞓...咁就要成個hour 先肯瞓

子爵府

國民生產總值:10629

我今晚暗左我個仔個半鐘都未訓

伯爵府

國民生產總值:16151

細佬文都算乖......

一般食完奶就會掉頭背住我就會訓著
就算唔係, 我同佢按摩下個頭仔....佢都會好舒服咁係
15分鐘之內訓著

以前仲快, 祗要比人奶佢 ~~~ 佢仲快會訓著

我 BB 最抵打既係會 2-3:00am 及 6-7:00 醒一醒

mandy

公爵府

國民生產總值:25476

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

由 day one 都唔會係屋企抱住瞓...由佢喊.
而家都唔使人暗.

不過我之前買左一個 vtech 的音樂轉轉係有聲音 sensor, 佢一喊就會發光同唱兒歌, 吸引左佢注意力.

但呢個功能, 6 個月打後都好少用.

食人奶因為會好累, 所以唔難搞佢瞓.

子爵府

國民生產總值:10629

我仔係要扭同我一齊訓.......我一同佢訓就乖乖冇事..... :-( :-( :-( :-(

禁止訪問

國民生產總值:4829

好媽媽勳章

伯爵府

國民生產總值:19367

醒目開學勳章

餵完最後餐奶+洗面仔口仔, 放返BB床, 然後six燈+放輕音樂, 只係留一暗燈, 同囡囡講: 夠鐘瞓覺覺豬啦! 我跟住瞓向BB床隔離既大床等囡囡知道我在陪緊佢瞓, 就算佢起身叫我, 我都唔出聲放返佢平瞓
如是者過多一星期, 囡囡就知呢個程序知道six左燈有音樂就係瞓覺時間, 就自動自覺自己瞓
所以要BB自己瞓係要長期作戰訓練返佢知道定時定候要瞓覺的
(不過我又係時候要將囡囡瞓覺時間提早些了 )

男爵府

國民生產總值:7818

Re: 請問你地點樣令BB

labelle 寫道:
Clement 要人抱住暗佢15-30mins

same same

大宅

國民生產總值:2347

通常都係效暗個燈,我瞓佢隔離,唔出聲尤得佢,一陣佢就會瞓左架......

大宅

國民生產總值:4542

me too

BB2005BB 寫道:
Benson 多數一路食最夜果餐奶一路瞓, 不過有時都要抱住暗佢15mins....試過有幾次15mins都唔瞓, 抱到手都軟, 就放佢係大人床等佢自己瞓...咁就要成個hour 先肯瞓

禁止訪問

國民生產總值:13045

侯爵府

國民生產總值:23959

每晚8點零鐘我kk就會催我同老公帶佢返屋企,返到屋企我地第一時間同佢cleaning&換3,但佢已經好唔耐煩,我地手腳慢少少,佢已經發皮4,一比支9佢就即刻收聲,一食完9佢連風都唔肯比我地掃就催我抱佢落bb床,一放低佢就會食手指訓覺豬~

子爵府

國民生產總值:12260

維維通常10:30PM刷眼就表示佢眼訓,我就會沖奶俾佢飲,有時無飲晒就訓,有時差不多飲完都未眼訓,我就掃下佢個頭,咁樣就訓覺!不過期間要好靜,唔係嘈醒佢,佢又再玩! :tongue:
最弊維維習慣左同人訓,試過佢訓訓下醒左,見唔到人就喊到拆天!無佢符!

大宅

國民生產總值:1507

labelle 寫道:
仲要一放落床就彈起坐/企

你試吓等佢訓"霖"d先放,放個時大人個身都"孔"埋d bb個身,佢會冇咁易札起架.

我多數抱住and自己唱歌仔"暗"佢訓,好得架.
佢有時好眼訓,但又訓唔倒,我會"失"個奶瓶比佢,唔駛20秒就訓左. 因佢根本係度死撐,心野.

伯爵府

國民生產總值:16151

garfield123

細佬文都係一樣....
如果, 見妳係隔離 ~~ 醒左都會訓番
否則, 就會喊到拆天...但妳一訓落床..佢又會訓番.
好麻 Q 煩
夜晚想睇下電影都唔得

Mandy
garfield123 寫道:
維維通常10:30PM刷眼就表示佢眼訓,我就會沖奶俾佢飲,有時無飲晒就訓,有時差不多飲完都未眼訓,我就掃下佢個頭,咁樣就訓覺!不過期間要好靜,唔係嘈醒佢,佢又再玩! :tongue:
最弊維維習慣左同人訓,試過佢訓訓下醒左,見唔到人就喊到拆天!無佢符!

侯爵府

國民生產總值:22720

我就係熄燈, 放佢落床, 我坐

侯爵府

國民生產總值:23959

bb點樣訓覺真係一個習慣,如果真係唔想晚晚要抱住bb先訓咁辛苦,就要train下bb,開頭可以試下放佢落床陪住佢訓(講下野玩少少咁),慢慢可以試下行開一陣,一步一步黎

侯爵府

國民生產總值:22720

所以day1開始我就唔抱到佢訓著先放落床, 就係因為我唔想佢變成習慣, 我會好大鑊. :-|

CT2Baby 寫道:
bb點樣訓覺真係一個習慣,如果真係唔想晚晚要抱住bb先訓咁辛苦,就要train下bb,開頭可以試下放佢落床陪住佢訓(講下野玩少少咁),慢慢可以試下行開一陣,一步一步黎

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.