跳至

首頁

尾頁

別墅

bb一歲party, 點同自己親友搞?

你地會點同自己d朋友&親人搞bb既一歲party?

麥記? 定係其他地方好呢?

大宅

Re: bb一歲party, 點同自己親友搞?

係屋企切蛋糕, 唔攪咁多野

大宅

都凡緊!
其實BB都末識玩....

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

book咗兩個鐘頭會所 function room攪,會叫兩邊屋企人,卡樂B幾個朋友仔,佢D契媽、契爺等!整D小食、買個蛋糕咁囉,都會預備D玩具比BB玩,希望大人同BB都玩得開心喇!

別墅

我無會所. 屋企細...

所以都諗緊.

子爵府

果日禮拜六..諗住一家三口出去玩..俾多幾安奶世然食當生日禮物
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

所以咪出去比人玩 ...........即係同屋企人出去食番餐
angfun 寫道:
都凡緊!
其實BB都末識玩....

別墅

我都煩緊 唔知邊到可以有會所出租呢?屋企好細,要開生日會,兩家人要請啦,仲有我的朋友好期待家樂豬生日同佢玩,班friends 已經問我啦! 你地有無想印生日咭"用bb張相" 第一次生日應該要 "何"下佢..
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

別墅

我老公問過好多次點搞。我話唔搞。咁細個都唔識玩! Agree。

我想都係買個cake比個仔切下,影張相算數,在家慶祝,weekend先再同老人家飲下茶咁羅。

本來想去disneyland,不過會等到9月or 10月先,因為怕熱!!

男爵府

me too
迪爸話BB唔好搞咁多年,太細唔受得...
我只想1家人開心切蛋糕,食餐由我親手下廚的晚餐

男爵府

me too
迪爸話BB唔好搞咁多年,太細唔受得...
我只想1家人開心切蛋糕,食餐由我親手下廚的晚餐
heima 寫道:
係屋企切蛋糕, 唔攪咁多野

大宅

屋企細,我諗我會亞姨屋企搞,等妹豬同佢d表叔/表姨(我d表弟/表妹)玩,另外再同99/大姑9食飯!!!!

大宅

我就打算1家人開心切蛋糕,食餐由我下廚或到會晚餐
請晒兩家人食..
佢daddy叫唔好攪咁大型
Daniel Cheng is my lovely boy.11/9/2005 is his brithdayWelcome to Daniel Cheng

子爵府

我都想同個仔攪攪佢,想請多d人,但怕朋友會悶,如果只請兩邊家人,只有大約10人,去會所好似太大,又沒有朋友有bb,冇得一齊玩,但只切cake好似好悶,冇乜回憶

洋房

我都唔知,太多人喇,唔知有咩地方又底又夠大~
其實生日會除咗飲飲食食,仲可以做d乜?有冇好提議呀?

禁止訪問

睛靈勳章

翡翠宮

好媽媽勳章

唔攪囉....
老公果邊, 我個 b 唔係第一個 bb, 所以無咩特別...
到時, 我買個生日蛋糕仔, 一家 3口吹下x燭, 我同老公食多多, bb試少少啦 ...........
最多果日買樣玩具、俾多幾安奶佢食慶祝......

別墅

hehe. 我好懶呀. 想一次過攪. 唔洗男女家人. 朋友分開逐次食飯. 因為大家都想同卡卡慶祝. 可以4次搞埋一次. 但係又唔想好大陣象. 又要唔貴. 後生仔 bbq. 老人家又唔岩.

其實最好真係book個會所. 叫到會, 大家一齊傾下計. 影下相. 食下cake.. 不過, 我屋企無會所..

麥當奴又限時間. 又唔係個個岩. & 唔通大人玩遊戲咩...

我諗都係....

1)2)男.女家飲早茶
3)4)男.女朋友食下晚飯
5)一家三口屋企切旦糕

男爵府

我就一次過喺麥當奴搞(平平哋,食完拍下pat pat就走人,唔洗執屋執餐C,啱洗我喱d懶人 ,而我樓下個cheapcheap會所唔比食嘢,攪唔到 ),之後再帶佢去TST整多次手印腳印,全程用DV影低,諗住等佢大個睇返佢一歲生日會有咁多人同佢慶祝同切蛋糕,都幾happy吖

大宅

平平地去麥記都幾好,等個仔�女大d再可選pizzahut/ocean park....

大仔一歲在麥記,兩歲在家,三歲(即下個月)在麥記與弟弟攪聯合生日會.

想多d人,可以一次過去會所,或許酒店book個function Room 叫自助Tea餐,約百五蚊一位.

首頁

尾頁

跳至