跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果想在政府醫院生,有mud手續

幾時要排期? ?-(

男爵府

Re: 如果想在政府醫院生,有mud手續

政府好似幾時都可以去登記, 我第一次去政府時有好多大肚婆個肚都好大好大, 佢地都係第一次去政府(以東區為例, 每例拜一收新証)。

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我自己都係晌屯門醫院生....但我就晌健康院做第一次產檢既..最好晌8星期到就去排..可以上網check下d電話打去問..我都係咁...因為d健康院唔係日日都會有產檢...平時既日子就多數係睇d baby同其他婦女.....不過就要睇返妳係晌邊區生...有d區無健康院就直接晌醫院做....不過我而家都轉左直接去醫院做lu...因為我驗血果到超標=.="要返醫院見專科醫生喎 ~.~ :tongue:
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

複式洋房

咁如果我一直看私家,到8/9個月才去政府登記得唔得﹖ :mrgreen:

翡翠宮

妳都幾大安旨意..8-9個月先去醫院....咁遲 =.="一定比醫院鬧屎妳....8-9個月都差唔多生得啦...急起上黎..唔好講妳自己..連醫院都亂啦...又無妳既病歷..又唔知妳咩血型...有時好多野講唔埋...都要比人地有個預算先得架 ..係咪先 ???除非妳係d中國同胞..只係諗住落黎hk生就無得好講...但而家d中國同胞落黎生都會搵c+醫院架啦..因為就算佢地晌政府生都一樣係要比咁多錢...妳自己認為咯...我都係多咀講聲..唔好介意
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

複式洋房

家家公主,

因為我now住馬來西亞,老公想我返香港生bb,我想11月底/12月才返來等生…

我在馬來西亞產檢既病歷,唔知政府醫院受唔受呢﹖

翡翠宮

只要係合法醫生就一定會接受....但妳算唔算係"香港居民"先(住左hk7年以上) ?如果唔係都一樣要好似收中國同胞既收費一樣..都幾貴下.....咁妳不如去c+醫院生好過啦....但聽講c+都有一早book房....妳自己諗下啦....

複式洋房

我當然100% made in hk 啦!

不過如果在政府醫院生太 trouble…

當然 choose 私家啦!一生人一次 (我老公只要一個bb)

首頁

尾頁

跳至