自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

新加坡有咩手信好買??

送比外國人(male,30+),食品/其他.
豬肉干應該唔啱呱. 唔洗太貴,礼貌+心意. 想買食品多d.

Thanks!

大宅

Re: 新加坡有咩手信好買??

肉骨茶

大宅

瑤瑤媽媽,

Thanks!

Where can I buy it?

Any other suggestions?

thanks

大宅

我的同事經常買「林志源豬肉乾」, 應該是很出名

大宅

[quote]
cheukcheukma 寫道:
我的同事經常買「林志源豬肉乾」, 應該是很出名

男爵府

pandan cake (班蘭蛋糕)

樟宜機場terminal 1 有間蛋糕舖(in between check in counter & 閘口附近), 入面仲有好多其他種類地道糕點, 包裝精美又衛生, 可以隨意執幾樣。

大宅

各位,

想請問以下星加坡酒店評價如何 :

Peninsula
Le Meridien
Rendezvous
Holiday Inn Parkview
Phoenix
Grand Central

謝謝!
Hei-Hei

大宅

貞貞 寫道:

pandan cake (班蘭蛋糕)

樟宜機場terminal 1 有間蛋糕舖(in between check in counter & 閘口附近), 入面仲有好多其他種類地道糕點, 包裝精美又衛生, 可以隨意執幾樣。

Thanks!!!!

How is the taste? Do u think it 啱鬼佬口味?

By the way, how about 其他類型手信 esp for 1.lady,2 廿多歲的 girls and young man?

男爵府

eemay 寫道:

Thanks!!!!

How is the taste? Do u think it 啱鬼佬口味?

By the way, how about 其他類型手信 esp for 1.lady,2 廿多歲的 girls and young man?
啱唔啱鬼佬口味真係好難講, 不過實啱我口味

有好多種糕點選擇, 妳盡量揀d唔好咁古靈精怪, 唔好揀有辣味......揀多d椰絲、椰漿糕點, 花生糕點, 我估比較易入口 我覺得味道不是太差, 但出面好食過佢一定有, but 妳又未必識搵, 同埋呢d舖多數做遊客生意, 不過不失咁囉! 講明地道馬拉糕點, 其實佢哋d"街市"入面仲多仲平, 不過包裝好求其, 送人就無謂。 有次朱咪咪排我前面check in, check 完就行入去買咗好多盒蛋糕

廿多歲的 girls and young man?==> 似乎妳理解佢哋d喜好多d喎 去行街周圍睇下, 唔駛咁早諗定。 新加坡都係華人居多, 同香港都好似, 冇乜嘢比較凸出。

大宅

貞貞,

Thanks a lot for your suggestions. I will go to buy some pandan cake.

I wish I'm still 20+.....good old days

Thanks again!

首頁

尾頁

跳至