夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

幸福..有冇覺得自己好幸福.發表下.開心下啦

如題la...好想各位將一d幸福&開心ga感覺寫出黎呀..等大家一齊分享下.感受下lee種feel ar...
:-P 我老公gavin好<石>我架..冇論做乜佢都支持我.比我去做.. <:-x 咁當然係我病ga時候.我要求食薯片就唔比la :cry: >
我同 隻佬..19歲識架..拍左拖1年.20歲意外地有左baby~~隻佬催我同佢結婚.<冇擺酒.咩都冇.只係註左冊咋 :evil: >冇錢呀.有少少唔like架..而又冇辯法.又唔想借就算啦.雖然到依架大家都24歲啦.喱几年大家相處ga時候.都有嘈下.但總括佢都好好.仲成日話自己同左個最幸福ga女人一齊.成為左最幸福ga男人wor

洋房

Re: 幸福..有冇覺得自己好幸福.發表下.開心下啦

哎呀, 真係好幸福喎, 恭喜!!
好在我老公都好好, 佢平時都好緊張我, 無論飲食家其他方面都一樣, 所以我覺得無做錯決定, 當初嫁俾佢係明智之舉

大宅

好媽媽勳章

我都覺得自己幸福架,生活好平靜,老公好顧家,大家相處得唔錯,其實有時平淡就是福啦 最好追多个女就very good喇 :lol:

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都覺得好幸福, 我識老公時, 我巳有bb, (但不是他, 是ex), 但他對我好好, 到我而家有左佢既bb, 佢就同我結婚, 我地無錢, 佢父母幫我地比住先, 我地慢慢還比佢屋企, 佢想我開心, 佢知我鐘意熱鬧, 所以無錢都要擺酒, 屋企家務佢做晒, 佢煮飯, 洗衫拖地, 煲湯....... 我地下個月(9月)就結婚啦.

[img][/img][img align=left

大宅

恭喜哂 祝你新婚快樂
我亦好應同yau yau bb咁講..平淡是福

別墅

我覺得都幾幸福ga, 我老公咩都就哂我, 連我話要住係我媽咪附近, (因為我想日日可以番我媽咪屋企), 佢都無咩所謂, 仲即刻賣左佢間屋叫我揀地方, 基本上事無大小, 我都係話事果個! 雖然我地收入唔多, 但係比上不足, 比下有餘啦! 我都好心滿意足ga la, 最緊要係佢將我放係第一位! :lol:

男爵府

我早輪都在想,只要身邊的人(家人、朋友)個個都平平穩穩,冇病冇痛,那一刻就已是好幸福

禁止發言

好媽媽勳章

民房

我依家都好滿足~我老公成日煮飯比我食,又肯照顧我的家人,又肯做家務~晚晚訓前都會錫錫我~我好愛我老公架~
天生我材必有用 ;-)

複式洋房

Japenese 寫道:
我早輪都在想,只要身邊的人(家人、朋友)個個都平平穩穩,冇病冇痛,那一刻就已是好幸福

禁止訪問

複式洋房

我都覺得自己好幸福呀.....

經歷左呢幾年的風風雨雨, 我先發覺老公原來咁愛我......一切辛苦都係值得架.....

侯爵府

好媽媽勳章

我都覺得自己好幸福~

老公雖然不是很富有, 但足夠我們的生活所需
他雖然不算是很溫柔細心, 但在緊要的時刻他都會預先為我打點好一切, 讓我在軟弱時不須再擔心其他

希望可以繼續幸福下去

複式洋房

雖然我個女脾氣很差. 好難教. 但我覺得好幸福. 她是我一生最大的成就. 雖然我老公的工時間又長 , 又不安定. 好彩每個月都有錢拿回來.雖然我們的人工不高. 都終于有了一個自己的屋. 雖然來了香港才几年,經過風風雨雨,終算克服過來. 雖然還有好多要做的事沒完成. 不過我覺得人要知足.先能長樂. 所以自已覺得自已幸福,可以放低好多也.

公爵府

我都覺得自己好幸福..好好彩,我老公對我同個囝好好...好錫我地...有咩都諗我地先,佢唔煙唔酒唔賭..無豬朋狗友...晚晚放工就返屋企,放假佢又會諗定晒同我地去邊度玩,工人放假佢又會做家務揍囝,屋企交乜費物費又唔駛我理...佢會攪掂晒 至於我囝囝...佢好乖好聽我話...我話1佢唔敢話2...但佢成日做埋d好攪笑o既野...攪到我地兩公婆笑到唔停得 :mrgreen: 希望我地一家3口永遠都咁幸福開心就好喇

別墅

我覺得自己都好幸福, 剛剛過咗o既生日, 老公送咗4樣禮物俾我:
1. 鮮花
2. 食自助餐
3. 手機
4. 哈哈.....附屬咭一張

男爵府

我的幸福不是有老公鍚, 而係我有能力去照顧和愛鍚我身邊的人。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Totally agree!

其他額外既好野, 全部都係bonus

Japenese 寫道:

別墅

我記得同老公拍拖幾個月果時,佢自己已經有間屋,剛剛裝修,佢當時重問我要點整,要加d嘜嘢,咁我咪以朋友身份去比意見,點知佢有一次帶我去睇吓間屋,佢竟然依照我所講去做,在廁所加咗一面鏡及一個放什物既柜仔,佢重話因為可以方便我用,我當時見到都好開心ga,之後佢重將條門匙比我,話我鍾意幾時嚟都得,因為佢份工係要返通霄。
重有佢同我講過,假如佢將來結婚,一定唔會同佢亞媽住,因為佢都覺得佢亞媽好難頂,佢話唔可以比個老婆去受佢亞媽氣,我真係覺得佢會係一個好鍚老婆既男人。
而家同佢已經結婚差不多9年,因為佢工作穩定,所以生咗個囡就冇出去返工,做個全職媽咪,佢唔單只係鍚我,重好鍚個囡。
我真係覺得自己幾幸福同幸運,有好多人拍拖已經開始同個男朋友去供樓,或結咗婚先去煩住屋問題,但我從來沒有呢個問題。
我真係希望我呢種幸福同幸運可以直到永遠。

別墅

TOBY~~~~嘻嘻~~上左黎都唔講聲呀
yantonbabyshop 寫道:
如題la...好想各位將一d幸福&開心ga感覺寫出黎呀..等大家一齊分享下.感受下lee種feel ar...
:-P 我老公gavin好<石>我架..冇論做乜佢都支持我.比我去做.. <:-x 咁當然係我病ga時候.我要求食薯片就唔比la :cry: >
我同 隻佬..19歲識架..拍左拖1年.20歲意外地有左baby~~隻佬催我同佢結婚.<冇擺酒.咩都冇.只係註左冊咋 :evil: >冇錢呀.有少少唔like架..而又冇辯法.又唔想借就算啦.雖然到依架大家都24歲啦.喱几年大家相處ga時候.都有嘈下.但總括佢都好好.仲成日話自己同左個最幸福ga女人一齊.成為左最幸福ga男人wor

首頁

尾頁

跳至