意見反饋
義工
[2006年] 你哋打算餵幾耐人奶?

別墅

國民生產總值:746

你哋打算餵幾耐人奶?

生之前都諗住餵6個月,但宜家坐月都己經好辛苦,因為我係全pump型,一日起碼pump3次,每次pump晒兩邊都要1個鐘,返咗工阿b會俾人湊,又唔知人哋介唔介意啲人奶,返工又唔知有冇時問pump,好頭痛...:-| 你哋會點呢?轉奶粉?請俾啲意見.......

大宅

國民生產總值:2457

Re: 你?打算餵幾耐人奶?

我打算餵到六個月,現在是埋身餵,希望到時番工pump 奶比阿B 食,放工後埋身餵。

我唔會理其他人的眼光,阿 B 的健康最重要。幾忙都會試試。

大宅

國民生產總值:4698

nikitac 寫道:
我打算餵到六個月,現在是埋身餵,希望到時番工pump 奶比阿B 食,放工後埋身餵。

我唔會理其他人的眼光,阿 B 的健康最重要。幾忙都會試試。

盡量六個月, 唔會勉強自己, 因應工作及精神而定, 9月返工, 我諗兩個月一定沒有問題
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

國民生產總值:1174

我都想餵到佢6個月ar, 不過佢過左滿月後就要跟婆婆住天水圍, (我住係沙田), 只好盡量比到佢la :cry: :cry: :cry:

複式洋房

國民生產總值:190

我都無唸要餵幾耐,只要有奶就餵,因為我唔係得好多奶,兩邊加埋都係得兩安.本來唸住1月先返工,而家我揾唔到人可以照顧bb,所以會自己照顧bb.

別墅

國民生產總值:751

我打算餵到六個月to1 年

大宅

國民生產總值:3896

我都係全泵型,每日泵三至五次,每次30-45mins.我月尾就要返工,我諗住有奶就會繼續餵,直至我冇奶為止.我返工後bb會去奶奶到,我諗住到時照比人奶佢食.

不過而家就要諗定到時點pump奶同埋點運d奶咁.

大宅

國民生產總值:1479

餵到幾耐得幾耐,幾多得幾多!我大部份時間都係只餵人奶,夜晚補1安奶粉就可隔5HRS再餵。。。

aquarius721,我BB套床單同你BB張一樣架!

禁止訪問

國民生產總值:969

男爵府

國民生產總值:9146

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我諗住餵到幾耐得幾耐~
我係餵全人奶既~(連夜晚都係)
最好就係餵到幾歲啦~

別墅

國民生產總值:758

點先可以多d奶呢? 我阿B食15mins就唔肯食,仲狂喊,要食奶粉。
[

大宅

國民生產總值:1479

Re: 你哋打算餵幾耐人奶?

點解全泵唔埋身餵?埋身餵會多D奶,之後又會易泵D架。

唔好勉強,俾得幾多得幾多,大家HAPPY就得啦!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.