意見反饋
義工

想生BB 今日: 19|主題: 98065

跳至
點解day 11 同 day14, dodo 完, 個胸痛左幾日???

大宅

國民生產總值:4653

畀面勳章

點解day 11 同 day14, dodo 完, 個胸痛左幾日???

請教各位,

我 day 11 & 14 dodo 完, 吾知點解個胸由 day 14 開始好似谷m咁痛, 今日係 day 16 之嘛. 平時來m都吾會痛咁多日?!

大宅

國民生產總值:3350

Re: 點解day 11 同 day14, dodo 完, 個胸痛左幾日???

你會唔會係今次成功咗呀. 我朋友話如果do do完之後又中彩既話, 兩三日後就谷胸, bb著床時和著床後, 子宫位都會yuen yuen 地.

你小心啲身體, 唔好凍嚫呀. 唔好亂食嘢喎.
晟媽 寫道:
請教各位,

我 day 11 & 14 dodo 完, 吾知點解個胸由 day 14 開始好似谷m咁痛, 今日係 day 16 之嘛. 平時來m都吾會痛咁多日?!

大宅

畀面勳章

Re: 點解day 11 同 day14, dodo 完, 個胸痛左幾日???

係咪真架?! 我都想bingo喎!!!~~~
我一直吾明點解咁快會谷到個胸咁痛, 來m之日仲有排嘛.
希望承你貴言, 今次成功啦!!!

[quote]
cmsfish 寫道:
你會唔會係今次成功咗呀. 我朋友話如果do do完之後又中彩既話, 兩三日後就谷胸, bb著床時和著床後, 子宫位都會yuen yuen 地.

你小心啲身體, 唔好凍嚫呀. 唔好亂食嘢喎.[quote]

大宅

國民生產總值:3350

晟媽,

邊日會知結果呀. 記得通知我, 分享吓個經歷喎.

禁止訪問

國民生產總值:491

大宅

畀面勳章

macymama:

但我今日無痛啦!

我又係第一個月努力喎!~ 希望我地一齊成功啦!~~

我7月19日係 DAY 1 (CYCLE 通常係28-34, 好飄忽).
為左想生女, 我 DAY 11, DAY 14 & DAY 17都有努力.
希望中個寶貝女來啦!

勁鍾意女呀!!!~~~ 真係仔都會好鍚既!!! 等LEO仔做大哥, 弟妹都好啦!!!

禁止訪問

大宅

國民生產總值:3379

macymama 寫道:
晟媽:
我地個case好似呀!因為我都有個女,我今次
想要仔呀!其實我仔,女都冇所謂既,但我老公
勁鍾意仔,想為佢生個仔囉!我7月20日係 DAY 1
(CYCLE 30-34),因為想生仔,所以在排卵日
dodo,我day13,14 dodo左!
如果你想生女, 我有d資料講:m完後密密do,到
排卵之前兩日就do最後一次...之後就要避孕喇!

DAY 1
(CYCLE 30-34),因為想生仔,所以在排卵日
dodo,我day13,14 dodo左!<---
if cycle 30-34, 排卵日應該唔係day13.14, 係
預計下次黎m前的14日wor.
你去咩方法check排卵架

禁止訪問

大宅

國民生產總值:3379

macymama 寫道:
suee:
但我6月23日黎m,之後就7月20日喎!
又早左...而我7月20日m黎m之後,day13就有好多
白帶咯...所以我咪day13,14dodo囉!

原來係咁
咁又好似有機會bor..anway wish u bingo

禁止訪問

大宅

畀面勳章

macymama:

我聽人講如果想生仔, 係排卵日及之後兩日do.

你上次23/6, 今次20/7, 應該28日為一cycle.
照計排卵日係 day 14 (2/8), 咁應該係 day 14-16做.

如平常為30日為一cycle.
照計排卵日係 day 15. 咁應該係 day 15-17做.

如平常為34日為一cycle.
照計排卵日係 day 17. 咁應該係 day 17-19做.

希望你無錯啦!~

早生貴子!!!~~~

禁止訪問

男爵府

國民生產總值:5025

2018勳章

hihi, I wanna join your topic ar.. hope u don't mind. actually, I wanna ask which day I should dodo cos I wanna hv a girl. the 1st day m come is 20/4, 21/5, 24/6, 27/7, my cycle is quite unstable, and I aldy tried 4 mths. still failed, very upset ar.... so, pls suggest me when should dodo ar...pls..thks again! and also, should dodo in evening or morning, or anytime of the day? thks ar!!

禁止訪問

男爵府

2018勳章

thks macymama, oh.. how to count which date exactly排卵?? cos my cycle is b/w 30-35. and I plan to dodo on 6/8, 8/8, 10-14/8, 16/8, 18/8, if just dodo till 8/8, I 'm afraid much more difficult to bingo. so I want 有殺错冇放過. and if I dodo too much, the chance to bingo is getting low? thks! ?-(

禁止訪問

男爵府

2018勳章

macymama, thks a lot, and may I know dodo in the evening or morning the chance for bingo is much more higher? thks!

別墅

國民生產總值:657

Hi, 晟媽

我都係 7 月 19 日 day 1, 之後我用了david 排卵紙 check 到 day 14 排卵, 我係 day 14 和 day 15 do do, 今日係 day 20, 會唔會係呢幾日著床呢, 我呢幾日都覺得個x 好谷同埋有少少唔舒服.....

Hope all sister will bingo soon

晟媽 寫道:
macymama:

我聽人講如果想生仔, 係排卵日及之後兩日do.

你上次23/6, 今次20/7, 應該28日為一cycle.
照計排卵日係 day 14 (2/8), 咁應該係 day 14-16做.

如平常為30日為一cycle.
照計排卵日係 day 15. 咁應該係 day 15-17做.

如平常為34日為一cycle.
照計排卵日係 day 17. 咁應該係 day 17-19做.

希望你無錯啦!~

早生貴子!!!~~~

禁止訪問

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.