意見反饋
義工
[2005年] 大家的B有無脫髮情況呢

男爵府

國民生產總值:7084

大家的B有無脫髮情況呢

呢個星期發現迪迪有脫髮的現象,你地bb有生呢個情形?

可能似我bb時,迪婆話我幾個月大開始脫髮(差不多變光頭),
去睇醫生,醫生話我[生長速度太快,營養跟唔到,所吸收的營養只夠身體生長需要,就無營養苦頭髮度,所以就脫髮]...
好彩再大d,又生番頭髮出來,否則變光頭妹!

大宅

國民生產總值:1409

Re: 大家的B有無脫髮情況呢

好多bb都會,尤其後腦位置,因訓得多.

男爵府

國民生產總值:6823

小芊都好少頭髮 :-( :-(

男爵府

唔係呢種...我當然知後尾枕會有脫髮的情形啦
而係指上面突然有"浠梳"的現象,
好係"M"字頭,但以前唔會咁明顯
FatherJ 寫道:
好多bb都會,尤其後腦位置,因訓得多.

男爵府

joann,
頭髮少唔緊要,我係指脫髮...
即係本來多,無端會有d位開始"浠梳"...似男人地中海/髮線上移個種
就算少頭髮的人都會有"浠梳"的問題出現

男爵府

國民生產總值:6823

kitna,

小芊出世時成個毛孩,好多頭髮+周身毛(沖涼時d毛有水珠"cake"住,依家就好少頭髮+個身冇哂毛

翡翠宮

國民生產總值:97412

好媽媽勳章

泡菜本身無咩頭髮, 反而 佢 d 眉毛 汗毛 就好明顯下...
上次99生日食飯, 個個都話泡菜咁少頭髮喎...., 又幼又疏...
大伯話, 泡菜係未換哂 bb 毛髮喎.... 個個 bb唔同, 可能大包比較遲, 到時會甩依家 d 再出... 不過唔知信唔信得過 .... ?-( ?-(

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.