懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解我成6個月只重得10磅?

點解我成6個月只重得10磅? 係唔係太輕呀? :-( :-( :-(

男爵府

Re: 點解我成6個月只重得10磅?

只要bb size正常就得啦~

大宅

我本身都幾好肉地, 依家五個月多d, 之前一路食唔到野, 所以只係響剛剛上個月重左四磅, 醫生都已經叫我唔好比自己一下重太多, 以我既身型每星期重半磅先為之標準...
而我個b一直以黎都比正常size大左一星期多d, 所以重幾多磅都唔係問題... 媽媽同bb都健康就ok 架喇

珍珠宮

我六個月重了14磅, 過去三個星期都無增長, 但係BB有1.8 lbs夠標準...

大宅

坤囡囡,

唔駛擔心, 有我陪你, 我依家26weeks, 都係重左5磅, 只要醫生話bb size OK, 就無問題, 留番 d quota 慢慢重咪幾好

大宅

嘩!你們就好啦! 重咁少我21weeks, 已重了11磅, 尤其是今個月重了7磅, 醫生都叫我要注意飲食.

複式洋房

似乎是輕了些喎!

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

只要bb既size ok就得啦.......我上一胎有左我個女到生都只係重左18磅...醫生話我好fit添...哈哈..但我個女出世都有6磅幾 架.....而家我個女差少少就高過我添啦 =.="後天都好緊要架...因為佢呢幾年成日都打藍球..所以高得咁快...有5呎2..而佢只得11歲
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

大宅

我覺得無乜問題呀,個b size ok 就得啦,我有

首頁

尾頁

跳至