意見反饋
義工

產前產後 今日: 7|主題: 240804

如半夜見紅, 你地會否等到訓醒至去醫院?

禁止發言

國民生產總值:85

如半夜見紅, 你地會否等到訓醒至去醫院?

大宅

國民生產總值:1740

Re: 如半夜見紅, 你地會否等到訓醒至去醫院?

聽產前講座姑娘話,見紅無咁urgent,可以唔洗即刻入院,佢話如果半夜見紅可以瞓到第二朝,或者日頭見紅,可以等埋老公放工先入院都唔怕喎,穿水同陣痛就比較急,要即時入院,尤其是穿水,唔好仲去沖涼洗頭,要即刻去醫院

別墅

國民生產總值:787

如果我見左紅, 我估我實

子爵府

國民生產總值:11401

yes, 我之前都係

別墅

國民生產總值:878

我半夜2:30見紅我立即洗澡食野5:00先坐的士去醫院果時開左2度等到下午3:30先生得.

洋房

國民生產總值:163

我的醫生說以下三種情況便要即時入院:

(1) 見紅
(2) 穿水
(3) 陣痛有規律, 約數分鐘便痛一次

而(1)&(2)的情況便不要再洗頭及沖涼, 因有機會入菌; 如(3), 是可以先洗頭及沖涼後才出門口(如仍能忍得痛的話).

大宅

國民生產總值:2671

係....我個時都係半夜見紅, 我老公打電話去e院問洗唔洗入院住, 姑娘叫我如果冇痛就訓醒先啦, 唔洗咁急哦.... .....so 我訓醒個日中午有dd痛先入院....
我21日中午入院...到22日零晨先生阿女出黎.....

子爵府

國民生產總值:12624

2018勳章

我好騰雞, 一見紅就入院, 但真是好驚

水晶宮

國民生產總值:52135

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

No, go to hospital at once...

大宅

國民生產總值:2834

karina302,
你的做法好啱呀! 有時見紅唔一定生得, 我有個朋友見紅咗一個星期都未生得, 結果佢出入醫院起碼3次呀!

大宅

國民生產總值:2671

cherrychunhim 寫道:
karina302,
你的做法好啱呀! 有時見紅唔一定生得, 我有個朋友見紅咗一個星期都未生得, 結果佢出入醫院起碼3次呀!

hehe....係呀, 其實有咩唔明打電話去你生個間e院, 我就向養和生, 所以打去養和問, d姑娘可以幫到你咖, 我訓醒個朝有dd痛, 但好好耐先痛一次, so我老公又打電話去e院問咁樣洗唔洗即刻入院, 姑娘話咁耐先痛一次, 咁可以遲d都得but如果你擔心就可以慢慢執野入院都未遲, so我就慢慢執野入院囉.... 結果都要等成日先生得..... :mrgreen:

水晶宮

國民生產總值:65720

畀面勳章 BK Milk勳章

我生個女果陣都係見紅先....夜晚10:30見紅...我仲走去食左杯雪糕..之後上床訓..訓到半夜2:30..覺得個肚有d痛...咪睇下個鐘...唔理佢再訓..跟住又痛醒..再望下個鐘..原來相差10分鐘..如是者..睇左4-5次都係隔10分鐘..咁我就即刻去洗頭同沖涼...再入醫院...結果第2朝9:30生左啦..都唔算好耐...因為我係第一胎
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

國民生產總值:5258

我聽嘅版本同fion_mama一樣,產科姑娘話見紅同穿水都未必代表生得,反而陣痛頻密到5mins一次、每次持續45秒-1min就好快生得,要盡快入院。穿水就唔應該沖涼,由於怕洋膜穿左會受感染,所以都應該盡快入院檢查。

fion-mama 寫道:
聽產前講座姑娘話,見紅無咁urgent,可以唔洗即刻入院,佢話如果半夜見紅可以瞓到第二朝,或者日頭見紅,可以等埋老公放工先入院都唔怕喎,穿水同陣痛就比較急,要即時入院,尤其是穿水,唔好仲去沖涼洗頭,要即刻去醫院

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.