義工

產前產後 今日: 5|主題: 240674

維他命及進補

複式洋房

國民生產總值:193

維他命及進補

太太有了兩個月,血氣唔好,時時喘氣,可以買甚麽維他命及成藥補身? Dr Choice Vitamin for Woman 及白籣氏雞精可以嗎?

複式洋房

國民生產總值:135

Re: 維他命及進補

不要亂食,問過醫生先啦!醫生也會有一些多種維他命,鈣片等給她的.

複式洋房

其實個個星期都見中西醫,西醫只有folic acid 及安胎藥,我地冇再問,中醫D藥就苦到喊同令人作嘔的阿膠:-( ,老婆唔肯飲,所以睇睇大家食D乜

禁止訪問

國民生產總值:25495

大宅

國民生產總值:3415

醫生有無開隻vitamin pills, 綠色嘅, 你地有無食ar..... 食得太多會唔會無咁好?

複式洋房

國民生產總值:386

最好叫醫生開維他命和鈣片,得閒就煲花膠和燕窩俾老婆啦!

複式洋房

都好,不過買真正燕窩都好虾人,連阿媽都話唔掂,只有信樓上XX莊.
如果買即食燕窩,唔知余X生,盞X,定白籣X好D?有冇良食家推薦下?

大宅

國民生產總值:1384

維他命要醫生處方,唔好自己買黎食,因為懷孕期都係小心D好。我懷孕時有食即食燕窩,余仁生同位元堂都幾好,每朝食一匙,另外我阿媽每個禮拜都煲花膠湯俾我飲,我個仔出世後皮膚好好,冇生過濕疹熱痱,唔知有冇幫助?

大宅

國民生產總值:4198

我見有2種multi-vitamins是俾孕婦食的,市面上有得買

materna
Obimin
(每日一粒就足夠啦,只好食其中一種,唔可以食過量)

每粒都含有葉酸,鈣,及鐵...等,是但食一種都可以,我問過屈x氏的藥劑師,佢就話私家醫生通常開materna,政府醫生就會俾Obimin,去藥局買可能會便宜D...

我睇開的私家醫生就俾materna

男爵府

國民生產總值:7216

畀面勳章

Dr Choice Vitamin for Woman
呢隻我都有食~佢個樽寫明對孕婦好好架~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.