婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 癌症 沒完沒了

搭單講下,我係醫院癌症科工作時,見到D醫生是叫病人飲:(價錢不貴的,要資料可pm我。我唔想係度講邊間醫院)

皇牌加營素~雅培、
倍力加(原味/雲呢拿)~惠氏 、
佳膳~雀巢 、
Polycal 補能素 、
Resource 蛋白粉 8 oz

仲有一隻叫oral XXXXX~唔記得名啦。

話可以補充身體,加速復原的。~西醫角度。

好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

伯爵府

畀面勳章

4年前我媽咪都試過飲菜湯同糙米茶, 仲日日煲, 好神心。而且又食靈芝, 又係大陸訂中藥食.......結果, 佢都係越來越差, 跟住離我地而去........
有冇用, 其實都係睇你好唔好彩 :-(
今日, 我都收到一個壞消息, 我以前既中學同學, 佢患左淋巴癌, 佢今年, 28歲未到 :-( :-( :-(
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

大宅

52806cm,

我都想知, 請pm資料.

Many thanks.

52806cm 寫道:
我媽咪於上年六月發現有肺癌,係肺腺癌最毒同會周圍走。報告一出到排期做手術只係一星期左右,跟著再做化療及電療。其間一直有睇中醫,個中醫係癌症專科,喺美孚,唔記得十日定十五日藥$500。

個中醫有一份湯水食療,我可以pm你。

子爵府

請問剛做完手術 (腫瘤切除), 可以煲番d乜野湯水調理呀?又或者有乜宜忌咁呀? 生果又食得乜? 謝謝你先!

Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

大宅

請問你點解可以介紹人睇莫醫生?私家症?在威爾斯的病人都唔係個個睇到莫醫生。
家母患末期肺癌,年77,為免辛苦,無做化電療,只服中藥。

複式洋房

靈芝三俠,

My friend needs the contact of 莫醫生在另一家醫院的診所, would you please PM the information to me?

Thanks!

子爵府

yoggi789 寫道:
靈芝三俠,

My friend needs the contact of 莫醫生在另一家醫院的診所, would you please PM the information to me?

Thanks!

以我所知, 莫e生在x安e院有得睇的. 你可打去e院同佢秘書約. 我有親人都睇過佢, 佢感覺比我都好專業.
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

大宅

靈芝三俠,

想問問靈芝和雲芝有咩分別???
有人話患cancer食雲芝會好o的, 係唔係.
另外如患其他cancer, 咁莫醫生都可以醫治嗎?

many thanks

禁止訪問

禁止訪問

洋房

請參考 http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=742814&forum=12&9

由中國對靈芝有權威的教授,介紹靈芝是具有抗癌的能力
因此,服用靈芝是你其中一個的選擇
選擇有抗癌能力的靈芝食品,其多糖體及靈芝酸必須足夠。因為其抗癌能力是同多糖體及靈芝酸的含量是正比的。
含量越多,抗癌能力越高。
如果你想知道靈芝幫唔幫到你,你可睇下有沒有你的例證 http://www.ganoderma.org.tw/dblbird/dblcrane.nsf/ 不要亂食香港市面上的靈芝食品,佢地未必幫到你。 如有興趣的可聯絡 PM 我
該用戶已被刪除

大宅

52806cm
我想知道有關醫治癌症湯水資料?
thanks very much
請pm我.

首頁

尾頁

跳至