跳至

首頁

尾頁

大宅

11月bb一星期可以食幾多蛋黃?每次份量幾多?

如題~

伯爵府

Re: 11月bb一星期可以食幾多蛋黃?每次份量幾多?

阿囡差唔多9個月, 而家一星期食2日蛋黃, 每日1 個.

男爵府

我 25/8 會見營養師, 到時幫你問下
[/url]

大宅

好媽媽勳章

Sirlam,

你問完話俾我知呀 ~~
又話蛋黃同蛋白較易敏感,
所以我未俾灝灝試,
諗住一歲先, 唔知遲唔遲尼

Sirlam 寫道:

男爵府

我沒有特定一星期幾多,有時想唔起就一星期都冇食,但最多一星期兩只蛋黃....還未食蛋白!

男爵府

2 個月前見營養師, 佢話已經可以食蛋黃

MashiMaro 寫道:
Sirlam,

你問完話俾我知呀 ~~
又話蛋黃同蛋白較易敏感,
所以我未俾灝灝試,
諗住一歲先, 唔知遲唔遲尼

[quote]
Sirlam 寫道:
[/quote]
[/url]

大宅

every week 食 2 個 yolk.
但我俾有機旦, try 了 小小 egg white .

dr. said 一歲前要 try egg white 因為一歲之針有旦白成份定係有關成份 (forgot)

janjet
我只講事實

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

My mum said we can first try 1/3 to 1/2 york, twice a weekfirst.

別墅

一星期2-3次每次1/3個黃

男爵府

2019勳章

係呀,一歲打針前要try左蛋白先,如果唔係對支針敏感都唔知~~

http://kawaii-kids.com/

男爵府

上星期見左營養師, 佢話 bb 可以 1 日食 1 隻蛋黃, 至於蛋白, 依家已經可以試食, 少少咁試, 如果冇敏感, 就可以每日食 1 隻.
[/url]

首頁

尾頁

跳至