懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

照超聲波有冇唔同?

珍珠宮

Re: 照超聲波有冇唔同?

我老公個朋友照到係仔, 生出黎係女..

珍珠宮

我2個都好準嗰喎! 而且我都未聽過身邊嘅朋友照錯, 我諗係個醫生嘅問題.

[quote]
jojoplanet 寫道:
我老公個朋友照到係仔, 生出黎係女..quote]

大宅

我照過2次,係唔同醫生,2個醫生同一個中醫都話我bb係仔,結果我個bb真係仔~

禁止訪問

複式洋房

bebee0526,

你個中醫是否把脈話係仔呀?可否告知你個中醫的名字呢?

大宅

我唔知佢咩名呀
我果日貪得意去把下,因為我嫂果時把完準,,,個中醫0係我樓下架渣...

男爵府

畀面勳章

我14wk已經照到係女,結果都係女
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

禁止訪問

複式洋房

cherrymuimui,
You said you are disappointed. Does it mean that you like girl? How many weeks pregnant now?

cherrymuimui 寫道:
我又未知有左bb,都去個中醫到把脈,佢個時話我有左,仲要係男仔,我今日照都係仔~~

禁止訪問

複式洋房

cherrymuimui ,

I'm only 17 weeks now. Is this the first time you checked the sex of the baby? I checked it during 15 weeks, but the baby slept upside down, so the doctor could not see the sex.

禁止訪問

複式洋房

I have no special preference on sex. My Chinese doctor said the bb is a boy. Don't know whether she is accurate.

禁止訪問

複式洋房

My Chinese doctor is in HKU Space. How about yours?

cherrymuimui 寫道:
我上次睇中醫時係大約4week咋,都唔知佢係唔係真係咁勁~~hehe

禁止訪問

大宅

你可否PM個中醫資料俾我?你覺得佢對婦科補身好唔好?平時多唔多人睇,是否要等好耐?

男爵府

cherrymuimui ~~
我12week照oscar時話係女,到最近私家話係仔,我而家都唔confirm係仔定女,一心以為係女,因為當時oscar照得好clear.點知而家話係仔,攪到我覺得好好笑,所以要下個月再照時再confirm....哈哈...
我都係係荃灣睇中醫喎,我係工聯會,我個醫師都問我係男定女,我話你把唔把得出,佢話把唔出的,所以我都唔知點解其他個d可以把得出咁神奇,哈哈!!!!

複式洋房

ahmaymay,

Then can you see the sex organ clearly during ultrasound when your private doctor said that the bb is a boy?

ahmaymay 寫道:
cherrymuimui ~~
我12week照oscar時話係女,到最近私家話係仔,我而家都唔confirm係仔定女,一心以為係女,因為當時oscar照得好clear.點知而家話係仔,攪到我覺得好好笑,所以要下個月再照時再confirm....哈哈...
我都係係荃灣睇中醫喎,我係工聯會,我個醫師都問我係男定女,我話你把唔把得出,佢話把唔出的,所以我都唔知點解其他個d可以把得出咁神奇,哈哈!!!!

首頁

尾頁

跳至