跳至

首頁

尾頁

別墅

有沒有 baby 食緊 A+

想問下你地的 baby 皮膚及 poopoo 都 okay ma?

每天大約吃幾多 oz.

大宅

Re: 有沒有 baby 食緊 A+

我個B食A+呀,佢poo poo幾好呀,一日一次.
而家我個B一日食5餐,每次4-5oz.
皮膚一般啦,有時會生粒粒,不過比起初生時已經好左好多.
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

mingcatbb 寫道:
我個B食A+呀,佢poo poo幾好呀,一日一次.
而家我個B一日食5餐,每次4-5oz.
皮膚一般啦,有時會生粒粒,不過比起初生時已經好左好多.

me too...不過就一日6餐....因佢未戒夜奶... :-(

洋房

我bb都係食a+
佢每次都係4安
poo poo 暫時ok

別墅

我個BB都係食A+,poo poo係一日一次,每日食五餐,每次4-5oz,餐與餐之間會俾水佢飲.

男爵府

我b都食梗, 一日5-6餐, 有時3安, 有時4安, 有時5安, 不過兩日先一次大大!

別墅

你地有沒有覺得 d 奶粉好難溶呀?

洋房

a+好多媽媽都揀...bb每日都有poo poo, 但...

近幾個星期唔係好飲, 成日飲完2安度就唔飲...又或者要分好次...
我今日同佢轉心美力, 睇下會唔會好d.

男爵府

typoon00,

我個b呢排都係咁, 成日扭住咁食, 又飲得小, 仲兩日先一次大, 其實佢之前係飲美素力的, o個時好好呀, 1日1次或兩次大大, 唔......點解同佢轉奶粉, 係因為我的親戚都係飲A+的, 又飲得好. 其實我都唔知係奶粉熱氣所以咁, 定係我個B飲美素力會好D, o係呢方面我都有諗過同唔同佢轉返美素力, 都幾煩.....

洋房

餵佢飲奶, 真係好晒時間...
佢唔係唅住, 就撩你講野,扭黎扭去, 仲用手推開...
偶然都會飲得晒ga
我見好多差唔多大嘅bb都係咁, 真係唔知點解???
我估bb飲厭左掛.......
琴晚又係唔飲奶, 水 佢就飲. 咪落街要灌細俾佢. 唔知係佢肚餓定係咩. 佢一次過飲晒4安.
如果一路都飲得好咪繼續飲. (bb都會揀奶粉)

男爵府

我係路過, 我個女由滿月開始食a+到依家 a+2, 呢隻奶粉係難溶d, 所以開頭要用熱d水先, 同埋我比唔足奶粉佢, eg. 7安5匙奶粉。
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

大宅

我BB都是食a+及人奶,現在己成功轉為全人奶,現多了一罐全新900克a+ 1號,可以特價轉送出來,有意請pm我。
教養孩童,使他走當行之道,
就是到老他也不偏離. 箴言:廿二章六節

複式洋房

我個b前日都轉左飲A+喇...最初係飲S26塊面出奶癬...上星期轉雪印但係只肯飲4安...轉左A+飲番6安...不過d奶粉真係好難溶 :cry:
http://tung-hang.blogspot.com/

大宅

我bb都係食A+,日日有大大

別墅

我個 baby 由 S26 轉 A+ 都有一星期。
So far so good, except 佢好似無咁鍾意飲,但都平均 5 to 6 oz.
真係好似無咁熱氣,之前成日都好似面仔紅紅,好燥!
Poopoo 向來都好好。以前 poopoo 有時是 dark green color, 現在 almost 全都係 yellow and soft.

Happy with it so far. Except 奶粉真係好難溶。

別墅

我 BB 都係飲 a+1 , 每日 5 餐 , 每次 5-6 oz , 便便都 ok , 有時一日一次 , 有時兩日一次 .

tabo2006

大宅

我個b都係a+, 佢早產, 家下都有15磅幾, 都係食5oz, 不過最近好似唔夠了, 要再加, 佢一日6餐。家姐都係食a+(no.4), 家姐好鍾意食奶架,, 家下4歲幾, 一日都要食3次, 重要係8安
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至