嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

唔知點解bb成日會用個鼻噴奶同嘔奶???

每次我餵佢飲奶, 佢都好似飲得好辛苦咁, 唔知係奶樽既問題, bb既問題定係我轉左奶粉既問題, 我而家用緊nuk同埋dr. brown.

每之我見飲飲下好多時都會"瀆"親或且咳, 有時又見佢飲完或且拎開個奶樽之後, 個身係到左fing右fing, 好似有d既頂住佢咁, 仲有佢飲奶時成日發出d "he he"或且"hill hill"聲.

佢又難掃風, 有時掃唔到, 佢會係鼻到嘖番d奶出黎, 真係俾佢嚇死.

呢兩日見佢想嘔, 之後就嘔好多奶出黎 (但質地比較結既), 同平時嘔奶個d唔同.

真係見到好心痛, 又唔知點先幫到佢

大宅

Re: 唔知點解bb成日會用個鼻噴奶同嘔奶???

Vinvin

你個bb 係飲得急呀, 同埋係飽得濟呀.我個女以前試過1,2次
我家有位小主人

洋房

會唔會奶咀口大呀......試吓換吓另外一種咀會唔會好D,不過nuk架奶咀口應該唔會太大,我囡囡都係用緊nuk......你BB幾大個呀
該用戶已被刪除

子爵府

bah

我個bb兩個多星期. 我諗住轉下其他奶咀或且奶樽俾佢試下
bah 寫道:
會唔會奶咀口大呀......試吓換吓另外一種咀會唔會好D,不過nuk架奶咀口應該唔會太大,我囡囡都係用緊nuk......你BB幾大個呀

子爵府

platinum

乜野叫大便有潺???

我bb之前飲cow & gate, 啱啱轉左飲a+(1) 3日. 唔知關唔關事.
Platinum 寫道:
我BB出世時, 因為陪月話佢D大便有潺, 所以同佢轉左隻奶粉, 點知食左3日, 噴/嘔奶噴/嘔足3日, 最後同佢轉另一隻奶粉之後就冇事lu.

該用戶已被刪除

複式洋房

我個女BB嗰陣都係咁,之後轉豆奶(愛心美)就無事。

首頁

尾頁

跳至