義工
[2006年] 到底可以開刀幾多次 ?

別墅

國民生產總值:514

畀面勳章

到底可以開刀幾多次 ?

如題 ? 我已開刀生過兩次 , 仍想多生一個 ? 有危險嗎 ? 人地話一生人只可捱三刀 , 應該留一刀等自己老既時候用 .... 各位姊妹 , 你地點睇呀 ??

:cry:

別墅

國民生產總值:903

Re: 到底可以開刀幾多次 ?

我都想問吓大家~~
第一胎係開刀生.要隔幾耐先可以再開刀生第二胎呢?

男爵府

國民生產總值:7285

我聽講同一個開刀位可以生三次lor, 但係要等一年先可以生第二個wor!!

伯爵府

國民生產總值:16622

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

agree ! 我位醫生都係甘講, 最近做產後檢查, 佢話再過 1, 2 年幫我再生多 1 個, 保我大小平安

洋房

國民生產總值:456

Hi BOBO128 & Bonnie,

Just want to know why you want to hv 3rd baby? Pls share. Most of the couples now will not hv baby, not even 1, but u both want 3.

Hey, I've 2 (1 girl + 1 boy), to us, it's enough at least at this stage. How can u take care 3 children?

伯爵府

國民生產總值:16622

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我其實覺得 2 個已經好足夠, 但因為我有 2 個女, 好多人都叫我追個仔 ... 所以我吾否決自己會否再生, 要睇下情況 !

別墅

國民生產總值:534

BOBO128,
你個囡囡好得意好可愛呀, 我個囝囝同佢同年同月同日生嫁

別墅

國民生產總值:514

畀面勳章

我的case大同小異 , 我兩胎都係仔 , 我想要個女 . 覺得甘樣個 family 會完整 D . 而且我倆公婆好鍾意小朋友 , 我有呀媽老豆同 maid 幫手 , 加上我無做野 , 所以都仲 handle 到.

大宅

國民生產總值:2631

在美國有人開刀生左8個小朋友,當然係分8次,唔記得係xx夫人,是在同一個位置。我有個friend都生左3個小朋友﹐全部開刀架,又係同一位置。因為我以為只可橫同直cut,原本唔係。

大宅

國民生產總值:2631

打錯字,原來唔係。

大宅

國民生產總值:1283

The doctor said that for the second time it will not hale as good as the first time. For next time I may try normal delivery.

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.