嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2個月大bb先買high chair, 會唔會唔抵呀[email protected]@

bb成日係房訓, 習慣左太靜, 少少聲就嚇親..
但張床仔太大, 推唔到出廳.....
廳有張fisher-price既搖椅, 不過用拉布既...好似無咩承托力咁, 怕對腰骨唔好....
所以考慮緊買唔買hair chair比佢....但又怕唔訓得耐....
好似話訓到4-5個月左右..但我個囡己經2個月喇...

有無用緊既mami可以比到意見我呀??
唔該晒....
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 2個月大bb先買high chair, 會唔會唔抵呀[email protected]@

我就覺得與其你遲早都要買high chair的話都冇話遲o既,反正佢遲d都要o係high chair食o野o架啦.....

大宅

Re: 2個月大bb先買high chair, 會唔會唔抵呀[email protected]@

You have to buy high chair when baby is able to eat some solid food anyway. It's not too late now.

jlie

男爵府

如果for普通餵野食坐既, 我諗又唔會買貴既....
依家係考慮緊combi個幾款... ?-(

hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

I bought Combi's high chair too...it's pretty good!
Should get it now, because it's on SALE. Few more days...

jlie

男爵府

你指..bebe dream嗎??
好似有9折...係唔係呀?? ?-(
唔知bb展會唔會平d...

洋房

一d都唔遲,因為combi的highchair很好用,我在bb3個月時也買了一輛,但你也可以考慮aprica的。

大宅

Yes, from Bebe Dream.
I think there's 20% off with membership card.

You can ask them if there is any extra discount from the fair or not.

jlie

男爵府

真既..3個月買都唔遲呀?? 咁我真係要叫老公快d去睇下先......
GermanLin 寫道:
一d都唔遲,因為combi的highchair很好用,我在bb3個月時也買了一輛,但你也可以考慮aprica的。

大宅

i bought from ikea, very good. for sitting only.
before my girl knew how to crawl or walk, i let her sleep in playpan or on the ground (of course, on a mat).

男爵府

我見過最平係西田賣$14xx
仲送多個椅套
個椅套分開買要$380嫁

男爵府

係依家賣緊...定係之前特價呀??
princess_kiki27 寫道:
我見過最平係西田賣$14xx
仲送多個椅套
個椅套分開買要$380嫁

首頁

尾頁

跳至