意見反饋
義工
[2006年] 我個 B 呢排唔肯訓覺

大宅

國民生產總值:1172

我個 B 呢排唔肯訓覺

唔知係咪呢排我同佢出得街多,佢個心野左,成日唔訓覺,就算氹佢訓左,唔夠10分中就醒,同埋晚晚4-5點都要起身食奶,食完又唔肯訓喎,要同佢玩到天光先會訓個零中就醒,真係比佢激死,佢唔訓搞到我都無得訓,大家有無辦法可以教下我呢 ...TKS !!

複式洋房

國民生產總值:372

Re: 我個 B 呢排唔肯訓覺

我諗日間既時間阿b訓少左係正常,因為阿b大左相對訓既時間就少左,我阿b都係咁ga,日頭既時間每次只係訓10至15分鐘,每日訓3至4次囉。

而夜晚既時間,我想問你阿b夜晚幾點食最後一餐奶先訓呢?因為我個就10點左右食,跟住就訓,一訓就第二朝既6點起身。你可以試下盡量將阿b最後一餐夜d食(大約11點左右),加上開多半安至1安奶,等阿b飽耐d,唔洗咁早就肚仔餓,要起身食奶。如果飽到有6、7個鐘,咁就可以第二朝6點先起身,無咁辛苦。

大宅

我已經教到好夜比佢食,12點先比佢先食架啦
不過都係會起身架,就算我 1點比佢食都一樣,
我試過3點先比佢食..佢都照樣起身..
都唔知點解.!!

洋房

國民生產總值:280

想BB夜晚好睡,日間就盡情讓他玩,
有報道說, 日間讓BB晒D太陽, 夜晚就會好入眠

伯爵府

國民生產總值:18908

2018勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

BQ82082 寫道:
想BB夜晚好睡,日間就盡情讓他玩,
有報道說, 日間讓BB晒D太陽, 夜晚就會好入眠

奀豬日日都有晒太陽,但日頭唔訓,夜晚成12點先肯訓 ,仲要食夜奶添,我成日都驚佢有熊貓眼呀 !

大宅

國民生產總值:2178

有無試過同bb按摩, 會容易入睡

洋房

國民生產總值:280

奀豬日日都有晒太陽,但日頭唔訓,夜晚成12點先肯訓 ,仲要食夜奶添,我成日都驚佢有熊貓眼呀 ![/quote]

我個B都是沒戒,12點的打後都是總要食多餐,不過我覺得無必要他戒,
他就是有需要, 你又無比, 好慘 :-( :-(, BB日間都訓吾lum的啦!! don worry be happy :lol:

複式洋房

國民生產總值:372

Grace01,

可以試下幫阿b做massage,應該會訓得lum d!

伯爵府

2018勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

BQ82082
係啦,我老公成日想阿女戒夜奶,我就會話佢,人地要食,你咪比佢食喎,點解要迫人戒喎 !

我都日日同 BB 按摩架 !每次按到"加拿大"附近,佢就會勁笑

大宅

我唔識點幫佢按喎..教下我丫 !!

伯爵府

我上按摩班到學的,佢會教按全身,好難教到你喎,不過我有隻碟可以借比你看 !你住邊頭架 !
p.s.不過,隻碟講得只有七八成,有些穴位有講到 !

大宅

好呀..唔該哂..我住將軍澳架..你住邊架 !!

伯爵府

我住元朗,明天會去bb展 !
你去嗎 ?

大宅

我都會去呀...不過你幾點呀..我諗我要下晝先去 !

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.