少年成長

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我個BB 晚晚都要啜住訓

我而家仲有早晚餵人奶比個仔,但係佢晚晚就要啜住訓,奶嘴又 吾肯食,吾比佢就咸到癲,吾肯訓, 點算好。

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 我個BB 晚晚都要啜住訓

無計架嘞, 要肯心唔比佢啜, 叫你老公陪佢訓, 唔好比佢見到你.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

子爵府

我仔仔依家11個月大,都要啜住瞓,晚晚都醒幾次,要啜住至肯再瞓返,初時係99話唔好俾佢食奶嘴,後來醫生同姑娘都話冇問題,但係佢已經唔肯食,所以我就做O左佢個奶嘴......

男爵府

我亞囡都係食人奶啜住訓, 直到25個大時, 那個星期發生了一些事, 我沒有陪亞囡訓, 之後佢再冇要求食人奶, 就係咁戒左。

所以唔怕比bb啜住訓, bb會成長, 到時佢會自己戒。

子爵府

mikitten

係呀,果陣時健康院話冇問睇,我而家又係做佐人肉奶嘴喇 。 :-(

子爵府

yuenwa

您冇陪亞女訓,佢有冇 :-( :-( 呀

yuenwa 寫道:
我亞囡都係食人奶啜住訓, 直到25個大時, 那個星期發生了一些事, 我沒有陪亞囡訓, 之後佢再冇要求食人奶, 就係咁戒左。

所以唔怕比bb啜住訓, bb會成長, 到時佢會自己戒。

男爵府

自從25個月大時她戒了人奶, 她從未喊過要人奶, 她亦不需要我陪她訓。

每個bb的心智成長速度不一樣, 我亞囡比較獨立, 所以戒任何東西都是她自己放棄, 沒有免強做成不快。所以我覺得很幸運, 她戒奶時沒有不快或不安, 我會只有美好回憶

首頁

尾頁

跳至