自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

經歷許多許多, 2012年真的很不如意...是一生的谷底...
我捱過了2012, 到了2013... 我看似把傷痛送走....

但原來全都不是... 只是收埋在心裡

我見到阿囡病了...她不停叫住... "MUM MUM MUM MUM MUM,...." 叫足一晚
心裡酸流流...我覺得苦了BB....
我做的選擇是對嗎?
我做的決定是對嗎?

之後, 見社工家訪.. 我爸&媽忍不了不停講講講...
我全個人.. 都醒...

原來我很痛很辛苦.. 今日我有點呆滯了........

961123  add oil  發表於 13-2-27 15:04

珍珠宮

回覆:無形壓力, 原來在心底裡躲藏!

傷心事要長時間先可以面對到,唔好迫自己扮無事,適當地哭或傾訴係可以幫你面對。喊出來吧!我們願意聆聽

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

係呀.. 我真係喊喊...
抱住阿囡同佢講...
sorry, 媽咪以為帶到世界..你可以幸福快樂..不過.. 唔係... 只小完整的家..你無.

wcpcelia    發表於 13-2-27 13:58

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

發生咩事,如果放便既話講呢聽下

大宅

每個階段有每個經歷才會成長,你選擇了這路向,需然很辛苦,但你的小孩長大後會知道母親的偉大。加油呀!

伯爵府

畀面勳章

明白,加油

侯爵府

家庭唔完整、唔代表愛唔夠多、愛就唔完整、人生一定有苦難、过左又係新一頁、壓力可以揾人傾訴、有左發洩渠道、可以慢慢重拾生活腳步、記住、母親係有超人既能耐、只等你發揮!開始計劃人生啦、有左計劃人就會積極!努力!

珍珠宮

加油!就算你以後會或不會再和他人拍拖或結婚也好!最重要是現在!知道嗎?有什麼不開心就cry!不要躲在心裡!有什麼事不開心pm我!我可以跟你傾談

禁止訪問

回覆:Reema 的帖子

男爵府

雖唔知你發生咩事!
但希望你~加油!努力!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小朋友唔舒服,大人一定會好辛苦的…
樓主加油…
祝你小朋友早日康復!!身體健康!!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

加油, 媽媽!
女女有你全份既愛會好幸福的。
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

伯爵府

樓主你要加油呀!要俾自己有發洩空間!

侯爵府

好媽媽勳章

時間總會過,幾年後你會覺得今天的自己很儍!加油呀Jm 拾 port u

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

加油!!!!!!!

伯爵府

我好唏噓,自己親生囡出世只係一年!他連想也不想見。
我覺得阿囡好慘!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

加油!
做媽媽真的好辛苦,同時都有好多不為人知的快樂!!!
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Reema 發表於 13-2-27 14:11
我好唏噓,自己親生囡出世只係一年!他連想也不想見。
我覺得阿囡好慘!

...
既然女女無左父愛
妳要加倍去愛錫佢!

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

加油!

首頁

尾頁

跳至