論盡家傭

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

沙田好運中心高x僱傭中心正黑店

上星期through呢間公司搵local 完約工人,即刻安排一bun bun interview. Interview 後bun bun 話okay於是即刻簽左份agreement confirm through呢間公司代辦手續, 即比$2,800.第二日, 呢間公司(只不過係一日時間)即打電話比我話bun bun唔okay, 會簽第二個僱主. 感覺是但搵一個茄哩菲扮野, 收左我錢先然後話再介紹其他bun bun 比我

後來有個朋友個bun bun完約,interview後覺得好好,同呢間公司講會through佢地攪手續, 即推說不做, 而且開始態度惡劣

各位請不要幫親,呃人架!我好嬲呀!!!
Chloeliumama

複式洋房

Re: 沙田好運中心高x僱傭中心正黑店

想sue呢個公司, 有冇人有經驗?

Thx.

複式洋房

I called the police at that shop today because i was so angry of their attitude. Policemen said at least one or two cheated cases happened in this shop every month.

Poor me. :-( :-( :-(

大宅

um....你揾police佢地只可以當普通糾紛案去處理,如果你係唔憤氣的話,走去錄佢地音,揾報紙去投訴,and then 將所有證据send去消委會,由消委會transfer返比勞署,勞署查明屬實而又有好多關於佢地投訴又離譜的話就會有釘佢地牌呢個動作...

子爵府

真係無良,大家唔好去

複式洋房

我都知call police 係無用, 旨在等路過D人知道呢個公司係黑店, 唔洗甘多人受騙, 當日兩個差人企係間衰店度差不多兩粒鐘, 佢地後來仲閂門添!

我已向各大報章兼消委會投訴, 唱衰佢!

複式洋房

Re: 沙田好運中心高利僱傭中心正黑店

今日我已排期小額錢債處追討賠償, 請問有冇人有此經驗?應留意及有乜準備呢?

Thx. a lot!

民房

我朋友在陽光選了外地工人,10多天後才話工人不來.
又要從新選擇.又不退回手續費.

其實他們跟本無那麼多工人,只是全部不理是否可到港也放上綱.等人家看上去好似好多工人.

最後在沒有選擇下及沒有時間下選了一個工人.

大宅

高x,即係叫咩名,講出嚟啦,唔洗驚佢地,到呢個時侯點解要圍護佢哋,我之前大埔嗰間衰公司叫[size=large]淳賢,唔好去整親我個女好大穫做手術,大大隻字唱衰佢地d

複式洋房

間衰舖叫高利僱傭中心, 千祈唔好幫親, 當日有另一家庭亦被騙, 說前後select 左三個工人, 都話患有肺癆 (乜菲律賓甘肺多癆咩!), 黎唔到香港, 足足等左兩個幾月, 決定取消合約, 間衰舖話無得refund.

你地話係咪黑店!

洋房

唔係啵!我之前都在呢間高x請咗個阿bun,前後換咗3次.直至我滿意為止,因為有合約的關係,佢要換到我滿意,服務都幾好,唔係好似你講的咁差,你哋係唔係有其他的誤會?
[img align=right]http://hk.geocities.com/amy1980_2001/004.gif[/img]

洋房

嘩!道聽途說的都敢攞出來唱,如果冇真凭實據的話,因住俾人告毀謗!(sorry!忍唔住講多兩句)
Chloeliumama 寫道:
間衰舖叫高利僱傭中心, 千祈唔好幫親, 當日有另一家庭亦被騙, 說前後select 左三個工人, 都話患有肺癆 (乜菲律賓甘肺多癆咩!), 黎唔到香港, 足足等左兩個幾月, 決定取消合約, 間衰舖話無得refund.

你地話係咪黑店!
[img align=right]http://hk.geocities.com/amy1980_2001/004.gif[/img]

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

SAME CASE!!! I were also cheated $2800 at that agent last year! I'm still ANGRY, ANGRY, ANGRY!!!

洋房

我講真話你就話係做媒,
根本成件事睇來,焦點在要用自己朋友的bun bun,
如果我講真話會令你們不快,咁以後你哋講哂佢la!
所有的嘢都要講証據,捕風捉影d嘢都可以亂唱一通,我都要俾個服字!

民房

amy2001 寫道:
唔係啵!我之前都在呢間高x請咗個阿bun,前後換咗3次.直至我滿意為止,因為有合約的關係,佢要換到我滿意,服務都幾好,唔係好似你講的咁差,你哋係唔係有其他的誤會?

Oh, so very good ka...
please support with facts that
1. names of maids (pls with some character x)
2. copies of contract (pls shadow some portion for privacy)

BTW, why & how long the changes have taken?
i.e. 1st -> 2nd, why? how long you waited...
thanks

複式洋房

Thank you, Ada_pang! I also want "個媒" to give more evidence!

男爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

本來我都剩係睇唔會出聲,但係真係好唔抵得果D人講野唔老實,果間咁既'糕利',會比妳'前後換咗3次',我批個頭比你坐
果時趕人用,去到見到有個似様既菲,話想試吓,'糕利'就話要比錢先,(因第一次用本地,果時唔知係唔冼比錢住),試完唔掂退返比佢,無錢退返,唔記得話幾多個月包換,佢都無乜菲(本地既就有),得印,都唔明點解amy2001可以搵到有三個菲 ?-( ?-( ?-(
咁佢話搵個新既,咪上去睇,睇睇吓又話你奄尖,又話咁你咁樣唔洗請工人,乜我唔可以搵好D既咩
咁佢得閒會話你知有新貨,叫你去睇,睇睇吓又攞個FILE比你睇,話係邊個邊個要左,不過你啱比你先,都係唔啱既話,跟手態度又轉,無吖,又係果句,咁你咁樣唔洗請工人,把幾火,跟手無上去,基本上$2800剩袋,佢地連工人都唔肯接返去,你話佢地點會肯連換三個,同埋我想知係幾時既事???
Chloeliumama,妳估'A'君係高果個定矮果個

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

高同矮兩個都係衰人黎架, 反轉豬肚就係屎!

ivanwwl及各位曾被呢間衰店cheated 的BK 媽咪, 請問你可否pm我你地D資料, 我打算for reference. 唔該晒!!!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至