夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

一個天大的笑話來自我奶奶>_<

我做佢新抱4 年,我奶奶竟然仲係寫錯左我個名...

子爵府

Re: 一個天大的笑話來自我奶奶>_<

sky_sky 寫道:
我做佢新抱4 年,我奶奶竟然仲係寫錯左我個名...

唔出奇wor!

大宅

有乜咁出奇? ?-( 你99唔記得你老公個名先至係出奇 :mrgreen:
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

大宅

我們笑是因為還未到她們的年紀罷了.

小孩一天一天進步 ,
老人一天一天衰退.

複式洋房

正常,奶奶年紀大,又不是親生女,不記得,好自然. no problem .

洋房

唔出奇. 99 唔識寫我的名添.

別墅

但係一來佢年紀唔大, 二來佢同我地一齊住, 之前佢都寫錯過話過比佢聽, 但仲係記錯(不過我都預左, 不過佢只係唔得我個名,大嫂個名就冇寫錯, 因為咁我先止唔開心)............佢D 記性超正, 連洗衫都可以唔記得開機(以為洗左實質D 仲係乾有汗味), 跟住照昤去LONG....

男爵府

唔出奇,我99連我全名都唔知!
從來冇問過我同c6

民房

真係唔出奇,奶奶試過望住我叫老公以前女朋友個名

大宅

2019勳章

真係唔出奇,我99只叫她的新抱是: xx亞媽, 大嫂& 2嫂都係。
我未有 bb, 佢冇得叫我 xx亞媽, 唯有叫 xx老婆。在佢心目中, 我們只是佢個孫的亞媽 or 佢個仔的老婆。

大宅

佢D 記性超正, 連洗衫都可以唔記得開機(以為洗左實質D 仲係乾有汗味), 跟住照昤去LONG.........

證明佢記性

sky_sky 寫道:
但係一來佢年紀唔大, 二來佢同我地一齊住, 之前佢都寫錯過話過比佢聽, 但仲係記錯(不過我都預左, 不過佢只係唔得我個名,大嫂個名就冇寫錯, 因為咁我先止唔開心)............佢D 記性超正, 連洗衫都可以唔記得開機(以為洗左實質D 仲係乾有汗味), 跟住照昤去LONG....
:

大宅

我老公既家姐試過寫錯我老公的名字,厲害吧...

laughin' to keep from cryin'

等待驗證會員

對長輩多點尊重,少點嘲諷吧~

難聽d講,我地呢d係小輩,算老幾呢? 我地會諗得自身好重要,人地未必覺得我地係重要既人, 我肯定我奶奶唔識寫我個名,從來唔知我幾時生日....so what, 仲乜一定要人地知呢.

take it easy.
bk閒人

別墅

其實我唔係想笑佢冇記性, 只我覺得佢個個人的名都記得, 就算大嫂唔係同佢一齊住唔係成日見奶奶都冇記錯佢個名的寫法, 只係單單唔記得我個名的寫法, 咁我覺得佢對我尊重都少左...我只係講我feeling...冇其他

大宅

好媽媽勳章

係咪你個名多筆劃,而大嫂果個比較小呀

唔記得個名好小事姐!! 唔好為呢d野唔開心啦
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我同老公一齊12年,我62都係唔知道我正確的名.
但我唔介意.

伯爵府

我自己亞爸仲西利, 其他野佢就好醒, 邊個未比家用都記得, 但我老公除左個姓, 個名2個字佢都可以叫錯晒, 我就唔鍾意, 但老公就次次笑笑口, 冇計較.

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

maggiezhong72 寫道:
正常,奶奶年紀大,又不是親生女,不記得,好自然. no problem .
同意呀,你阿媽寫錯你個名至會出奇.

子爵府

好媽媽勳章

其實你話你奶奶記得你大嫂個名...唔記得你個名...你覺得佢少尊重你...其實你大嫂係咪入門先過你...你奶奶係咪鍚你大伯多d呢...你自己本身對奶奶好唔好...同奶奶既關係好唔好...你話你奶奶寫錯你個名...咁佢寫錯...但係記得你叫咩名咪得囉...咁你又知唔知道你奶奶叫咩名...個名又點寫...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

關係就都ok冇咩,大嫂係早入門過我,但唔同奶奶一住一個月都唔見一次,咁我同佢朝見口晚見面咁佢收信件見到我中文名都知係邊個啦, 仲有我梗係知奶奶叫咩名啦寫法都唔會攪錯, 我同佢一我齊住, 信箱收信都知大家個名點寫啦...唉

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3 4 5