意見反饋
義工

想生BB 今日: 5|主題: 98662

戒口?

別墅

國民生產總值:979

戒口?

你們在等消息的時候,會否已戒口,戒吃生冷嘢?

侯爵府

國民生產總值:23641

Re: 戒口?

我會, 總之排卵後來m前都已經戒口!

複式洋房

國民生產總值:400

:-( ....hard to 'ding'............

別墅

如果試足一年都唔bingo,埋要戒足一年?

侯爵府

唔係呀, 只係在 排卵後來m前才戒口. 其實叫人叫之, 我好想有bb, 唔想有什麼影響左. 所以已經戒左6個月!!

有d人就覺得戒口唔關事, 所以就算有左都照食. 只是唔食o甘多, 唔一定人做自己就要做!!

子爵府

國民生產總值:11819

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jjwmkk 寫道:
唔係呀, 只係在 排卵後來m前才戒口. 其實叫人叫之, 我好想有bb, 唔想有什麼影響左. 所以已經戒左6個月!!
有d人就覺得戒口唔關事, 所以就算有左都照食. 只是唔食o甘多, 唔一定人做自己就要做!!

Agree~ 我等左三年半先bingo 咪又係戒左成四年無飲凍野同無食涼野. 我夠知道夏天飲熱野, 無得食雪糕好辛苦啦, 但明知自己身體唔好但為左想有BB 都無法架, 我d friend 有左都照食魚生, 蟹, 西瓜, 冬瓜等等寒涼野, 但咪又係生左個肥肥白白嘅b. 所以戒唔戒口因人嘅啫, 又唔係一定嘅, 唔好比自己咁大束縛同壓力.

別墅

國民生產總值:946

我都有介飲凍野很久, 不過有時候都忍唔住飲幾啖, 我都覺得介口都幾辛苦呀.

侯爵府

Yan06 寫道:
我都有介飲凍野很久, 不過有時候都忍唔住飲幾啖, 我都覺得介口都幾辛苦呀.

係, 戒口好辛苦. 係夏天都只可飲熱飲. 但有左同生左之後就覺得值得. 自己知自己事, 我上次小x左. 所以唔想出任何差錯. 戒口少不免!!

大宅

國民生產總值:3081

我都有戒口, 唔食煎炸食物, 凍野少飲d, 出街食飯飲熱野好辛苦, 所以lunch我多數帶飯, 飲多d水

jjwmkk 寫道:
[quote]
Yan06 寫道:

係, 戒口好辛苦. 係夏天都只可飲熱飲. 但有左同生左之後就覺得值得. 自己知自己事, 我上次小x左. 所以唔想出任何差錯. 戒口少不免!! [/quote]

男爵府

國民生產總值:7123

I will start 戒口 from today!

To share with bk sisters: I just saw 吉叔 (中醫) for the first time, and I ask him about eating habit. He said to avoid all those 'cold' stuff, including all 瓜類 and 菜湯 (I like 西洋菜湯, and 99 always make 黃瓜湯).

I also ask him that would make my body very 熱hei, he said as long as I stay away from McDonxlds, KFC, etc kind of food and drink lots of water, my body should not be 熱hei.

洋房

國民生產總值:199

平日m前我都戒凍飲, 費時肚痛, 而家就更加會戒, 飲少d凍野, 身體都好d啦

複式洋房

國民生產總值:405

我個中醫唔單只叫我介凍飲,仲要介埋熱嘅coffee, tea, lemon tea... 佢話要飲就飲水�紅棗水... :-|

大宅

國民生產總值:1952

不經不覺, 我都戒咗口成年囉, 想開始有bb 就最好戒口, 初初响大熱天時, 冇得飲我最鍾意既凍朱古力奶真係好好好好辛苦, 不過, 依家戒戒吓就慣咗lu, 呢啲嘢, 習慣成自然, 好快就慣.

別墅

我都戒左生冷野同涷飲2個月,但就戒唔luck每朝一柸hot奶茶多奶.唔知影響大唔大呢?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.