意見反饋
義工

美容扮靚 今日: 19|主題: 123777

請問東京買什麼護膚品/化粧品平? mj?

伯爵府

國民生產總值:16095

請問東京買什麼護膚品/化粧品平? mj?

如題.

另請問shiseido的mj系列...平過hk嗎?
那些好用呢? thanks.

請click>> mj 系列化粧品

大宅

國民生產總值:1067

Re: 請問東京買什麼護膚品/化粧品平? mj?

If you use Cle de Peau, u can find some of their products in some pharamcy. Is much cheaper than buying from counter as the pharamcy usually offers 28-30% off..

大宅

國民生產總值:1835

orbis 都好似好平

民房

國民生產總值:52

其實如果妳見到係日本藥房某些日本牌子有折時(係不同時期有不同牌子既promote, 28%-30%), 多數都平過香港, 好多時仲有sample送! 不過orbis(係日本嘅正價)都一定平過hk.
我近幾次去日本, mj都無做discount, 但我都必定會買, 因為我唔知hk那裡有得賣, 在日本都唔貴! hytrol c and meiji~amino collagen 係日本都好平!

如有時間最好行多幾間藥房隔價, 不同地區及不同藥房都會有唔同promote, 有時都差幾遠架!

大宅

國民生產總值:2632

Fancal

伯爵府

請問Cle de Peau, 有什麼best buy呢? thanks.

juliafung 寫道:
If you use Cle de Peau, u can find some of their products in some pharamcy. Is much cheaper than buying from counter as the pharamcy usually offers 28-30% off..

伯爵府

mj我見"靚靚"有得賣呀....我見有眼影&胭指賣,

請問你mj的眼線筆和眉筆好唔好用呢? 謝謝你...

伯爵府

orbis 我未用過, 好用嗎? thanks.

kawai呢 寫道:
orbis 都好似好平

大宅

helenjoe,

你有冇用開佢邊隻product?? 因吾係間間藥房都有CP嘅貨、買, 真係要撞啱, 同埋就算有都吾係全齊呢! 基本上佢有得買嘅product 都係best buy gar lar, 因為比起counter 一定有七折呀嘛! 好似我上個月去, 買咗佢支base, 濕粉同日霜, 大大話話都平咗好幾佰gar, 嗰total = 我係HK買佢一樽濕粉呢! btw, 我上次揾到有CP買嘅藥房係係池袋Sunshine City 裡面

helenjoe 寫道:
請問Cle de Peau, 有什麼best buy呢? thanks.

[quote]
[/quote]

伯爵府

juliafung,

其實係我朋友下星期去東京, 佢會visit 池袋...
請問你係咪在池袋的葯房買的....thanks.

[quote]
helenjoe,

你有冇用開佢邊隻product?? 因吾係間間藥房都有CP

民房

國民生產總值:52

helenjoe
mj眼影&胭指係靚靚賣得貴嗎? 在日本一盒大約5xx yen+tax(hkd4x), d colour 幾靚, eyeliner 我覺得pencil 畫出來靚過 liquid, 眉筆我無試過, 但mj既15倍 lash expander(mascara)~12xxyen+tax(hkd9x)真係幾好用, 唔怪得2月去日本時,全部搶購一空(北海渡及東京藥房都無晒), 4月再去時見到很多hk人、台灣人都在揾呢隻mascara同問sale那裡有得賣.....!
最終係7月再去先至買到, 我見d hk人買好多支呀!
希望可以幫到你

大宅

helenjoe,

Yes ar, inside 池袋 sunshine city shopping mall

[quote]
helenjoe 寫道:
juliafung,

其實係我朋友下星期去東京, 佢會visit 池袋...
請問你係咪在池袋的葯房買的....thanks.

[quote]
helenjoe,

你有冇用開佢邊隻product?? 因吾係間間藥房都有CP

伯爵府

mirac & juliafung,

謝謝你的報料呀~~

伯爵府

mirac,

係呀...我正想買>>mj既15倍 lash expander(mascara)~ 我未用過, 但bk mami話好用喎~ 你都係咁講啦~

大宅

國民生產總值:4282

其實千奇唔好買日本嘢,令買外國嘢,對皮膚好d架 信不信由你

伯爵府

係? 有何見地呢?

gremlins 寫道:
其實千奇唔好買日本嘢,令買外國嘢,對皮膚好d架 信不信由你

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.