跳至

首頁

尾頁

民房

比D意見我,揀開刀OR順產,HELP!

Everymummy,

希望比D意見我,揀開刀OR順產,
事源"9年前"第一胎生個女時,傷口太大,大致整爆肛門,
現在公立醫院比我揀開刀或順產,
自行決定成受開刀風險OR再試順產,
但再次爆肛門的話,可能會導致大便失禁,一世!
開刀又驚!
點揀?HELP!
:-( :-( :-(

大宅

Re: 比D意見我,揀開刀OR順產,HELP!

我會選擇順產, 我諗上次是意外的! 會唔會當時女女太大隻呀? 如果如是, 我諗你要視乎bb大小才決定了. 我生了2個都是順產都無問題好快復原.

民房

cherrychunhim,

但我都有問過醫生呢個問題,但佢話bb大小就算點check住都好難講,而且.二胎正常會仲大多過第一胎,所以我仲驚!

help!! :-( :-( :-(

男爵府

如果比我,我會選擇開刀囉,最好全身麻醉,因為半身麻醉我會仲驚,雖然係生bb但係我覺得其實唔需要搵自己身體黎博囉,最大問題係有機會係成世,如果好話唔好聽你自己有事,咁你點樣去照顧bb呀,開一次刀好過成世痛苦,好老實講你可以選擇去博下試下順產,但係成功既機會率又有幾多呢,可能你自己都心中有數~

大宅

2019新春慶豚圓

比我會揀開刀喇, 因為公立醫院好少可比你揀既. 咁即係你真係有存在既風險.

子爵府

梗係選揀開刀啦, 即然第一次遇到咁既事, 第二次當然唔好摶啦, 有咩事仲話個後果係影響一世喔~!

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

當然係開刀la, why put yourself 係唔安全ga邊緣.

你唔開刀有擔心, 怕好似上次咁肛門有時. 咁不如唸唸why not go for 開刀先?? 有ma擔心呀?

大宅

開刀 la of course, 唔洗唸..........

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

梗係開刀啦!做嘜要"博"喎!!

別墅

2019勳章

Hi, BBblythe,
我都覺得應該楝開刀, 因為我個B都係响緊急情況下開刀攞出嚟架. 因為我胎盤列在呀. 佢出世時只有32周(4磅11OZ).
不过而家大隻過好多同年齡的小朋友.

有謢士話我知開刀個B會聰明D架, 因為頭骨完全有經過
產道壓迫, 所以腦細胞一D都冇破壞到. 而且開刀係安全D,
因為冇乜特別事情發生. 一切掌握之中. 你可以考慮吓先
決定囉.

祝您好運 + 平安

民房

THANK YOU 晒你地.
再有意見就再留言,
THANKS!!

大宅

都係揀開刀,無謂搏。

開刀的BB是否比較聰明?好似冇咩根據wor。 ?-(
laughin' to keep from cryin'

複式洋房

50/50去搏一世喎!比我唔搏,開刀。

別墅

2019勳章

我都唔係好清楚呀.
不過資深謢士話比我知細b出世o既時后,
有九塊頭骨, 要出咗世頭骨先會組合.
如果經產道出世就會壓迫住d腦細胞,
而部份腦細胞亦會死忙.
不過選擇開都就唔會有呢個問題出現.

相不相信, 就由你哋決定啦.

大宅

2019勳章

BBblythe, 以你的情況, 梗係開刀啦, 點解要冒險?
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

男爵府

換黎嘅結果係..可能一世失禁 :-| 嘩~好大鑊,我自己覺得賻唔過囉~! 我係開刀生個女,半身麻醉,初時我都驚架~不過,生完之後,又覺得原來唔係咁差jer~幾好呀~又可以見到個女出黎,又唔駛痛,之後傷口都唔係好痛,好快無事~!

妳自己諗清楚呀~順產同開刀,都無咩所謂jer~最重要係,mami同bb都平安jer~

大宅

環保接龍勳章

mycathy 寫道:
梗係選揀開刀啦, 即然第一次遇到咁既事, 第二次當然唔好摶啦, 有咩事仲話個後果係影響一世喔~!

認同.而你咁情況,當然開刀.影響一世,當然摶唔過.祝你身心健康.

首頁

尾頁

跳至