育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB用品係咪一定要用BB清潔液?如奶樽、、、

8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: BB用品係咪一定要用BB清潔液?如奶樽、、、

我個人覺得唔一定~
因為我諗:其實我地咪又係咁大既,以邊有咁多副產品丫...咪又係咁大既...
所以唔一定要用囉我覺得~

男爵府

畀面勳章

我有刻意去買返奶樽液去洗奶樽...
雖然以前D人可能都係用洗潔精去洗,
但以前未有咁多呢D野,咁而家有咪買囉~
不過緊係唔係一定啦~天生天養既唧~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

珍珠宮

2019新春慶豚圓

以前應該唔係太多人用洗潔晶洗奶樽. 我媽話佢係用鹽洗的, 就算唔用鹽, 佢都冇諗過用洗潔晶, 因為係化學o野, 而且個奶樽唔係油淋淋, 唔洗出動洗潔晶. 而健康院的姑娘也講過可用鹽洗奶樽, 所以我覺得老一輩的媽咪用ge BB o野/湊bb方法其實幾天然, 唔會太倚賴化學o野.

洛紫 寫道:
我有刻意去買返奶樽液去洗奶樽...
雖然以前D人可能都係用洗潔精去洗,
但以前未有咁多呢D野,咁而家有咪買囉~
不過緊係唔係一定啦~天生天養既唧~

別墅

COMBI
[quote] -------------------------------------

大宅

最好用的食得落肚, 我自己用 amway 4L開為10L用, 因為係超濃縮, 都係二百幾蚊.
初頭我用紅x寶洗奶樽, 過水唔乾淨蒸完的奶樽有紅x寶味, 用食水沖都仲有味.

大宅

我洗奶樽咩都無用...只係用清水洗咋!再用steamer steam!

伯爵府

我都無用ga

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

karench999 寫道:
最好用的食得落肚, 我自己用 amway 4L開為10L用, 因為係超濃縮, 都係二百幾蚊.
初頭我用紅x寶洗奶樽, 過水唔乾淨蒸完的奶樽有紅x寶味, 用食水沖都仲有味.

紅x寶

首頁

尾頁

跳至
熱門主題