親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人坐過nw去日本呀?

hi,

請問你地有冇人坐過nw去東京呀? 點架? 好唔好呀?

27/8 機票 $2000+tax = $2575 貴唔貴呀?

有冇平d的agent介紹呢?

池袋 / 新宿 ---- 有冇最平的民宿介紹 / 青年社 呀?

謝謝
露 絲  

別墅

Re: 有冇人坐過nw去日本呀?

nw唔好坐, d位好窄, 餐又唔好食, 不過係平同埋都係坐4個幾鐘...priceline你打電話去問好似會平dd.

hotel方面, 有super hotel (池袋) 及toyoko inn (新宿及池袋都有), 都幾平.

該用戶已被刪除

大宅

jason&jodie,

如果照你所講的話, nw都坐得過wow, 因為我唔介意lor, 我想平d丫嘛.

可否分享一下, 你今次日本之旅的心得呀?

景點/時間/車程的安排又如何呀?

我想27/8 or 28/8出發去一個禮拜, 有冇行程的提意呀?

係呢....想問一下, nw去東京邊一個機場呀? 成田?

你買咗好多手信呀~ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

露 絲  

大宅

Meli,

super hotel (池袋) 及toyoko inn (新宿及池袋都有) ... 係唔係好難book架?

super hotel 係日文唔識看呀~~ (如果想住池袋的話....打什麼地區名呀?)

toyoko inn (新宿及池袋都有)..... 都好似是日文..點打呀?

如果去到先book, 會唔會book唔到架?

露 絲  

公爵府

好媽媽勳章

露絲
super hotel 中文訂房
https://www.e-japannavi.com/hotel/super_hotel_ikebukurokitaguchi/

toyoko inn 中文訂房
http://www.toyoko-inn.com/china/

大宅

露絲,
NW係停成田terminal 1 north wing, 其實大部分國外航空公司都係停terminal 1, 國泰都係。Terminal 1其實都有好處,尤其是搭成田特急, 因為是總站開車,若飛機停terminal 2, 反而是第2個站,可能會冇位坐。
ckh689

男爵府

池袋係Ikebukuro,我背熟左啦

別墅

露絲,

你問o既問題其他人都答o左你...

不過你去到先book(是否指walk in?), 就一定無gar, 因為呢兩間酒店都平, 好多香港&日本人住. 你最好都係book o左先去.

另外我唔鍾意住nw的原因就係check-in時間好長. 次次都要起碼排1個鐘頭check-in....

大宅

phoebepanpan,

Thank you very much.
露 絲  

大宅

Meli,

唔該曬呀~~
露 絲  

大宅

Elsamouse,

我又學到野啦~~~好多謝你呀! :wink:
露 絲  

大宅

ckh689,

啊~~原來係成田terminal 1 north wing降落, 唔該曬呀!!

落機後要幾耐時間才出到個機場架?

ckh689 寫道:
露絲,
NW係停成田terminal 1 north wing, 其實大部分國外航空公司都係停terminal 1, 國泰都係。Terminal 1其實都有好處,尤其是搭成田特急, 因為是總站開車,若飛機停terminal 2, 反而是第2個站,可能會冇位坐。
ckh689
露 絲  

大宅

我7月中到東京時,出閘都好快,我諗都係正常時間,但係返香港時,就真係嚴格好多。我地搭18:30機,因交通問題,差不多17:00先到成田,我地即時入閘,可能有一件行李塞得太爆,仲抽中檢查,不過佢地好好禮貌,我的行李入面全部都係d著過既衫(其實都幾臭 ),佢地好小心咁一疊一疊咁攞出黎,檢查完仲跟原位擺好,然後用英文同我講多謝合作。搞咗一輪,我地係大約18:00已經登機,所以我覺得都唔算煩,最緊係預鬆d時間到機場。
ckh689

王國會長

王國會長

我上次坐過, 因為佢係美國機. check in 檢查嚴好多, 服務差, 坐位差, 食物差.
不過我上次唔駛錢, 就忍佢.

露絲 寫道:
hi,

請問你地有冇人坐過nw去東京呀? 點架? 好唔好呀?

27/8 機票 $2000+tax = $2575 貴唔貴呀?

有冇平d的agent介紹呢?

池袋 / 新宿 ---- 有冇最平的民宿介紹 / 青年社 呀?

謝謝
該用戶已被刪除

大宅

Wow 你個行程好正呀..........我看完都流曬口水啦!!!

仲有~~聽你講個間築地禁好味, 我一定要試下呀! 係唔係只得涉谷嗰到先有架?

個個都話去東京要去台陽, 點解既? 係唔係除咗d景好靚外, 還有什麼可去呀?

宮崎駿....在那裡架? 唔該呀~~

重有呀~~~上野最直得買既野係咩野呀? 我d小朋友話要買玩具高逹和剛之鍊金屬師, 禁...到底係唔係JR站對面都會有呀?

我想帶部NOTEBOOK去, 個邊係唔係真是用得到呀? 如果用MSN / NETMEETING 都得架?

我想玩摩天輪, 禁去邊到有票買呀? 幾$呀?

我想去"Jump"溫泉, 有冇好介紹呢?

淺草有咩野特色呀?

我實在太多問題啦, 因為我真係想即刻去到東京呀~~~我就黎night dream都見到個日本~~~hehehehehe
露 絲  
該用戶已被刪除

大宅

如果要去富士山浸溫泉, 禁...點去呀? 我係個網上找不到地圖及位置, 又唔知坐咩車去, 係唔係好貴架? 車程幾多?

露 絲  
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至