意見反饋
義工

想生BB 今日: 84|主題: 98706

跳至
計劃懷孕前應攝取葉酸,那一個牌子比較好呢?
該用戶已被刪除

計劃懷孕前應攝取葉酸,那一個牌子比較好呢?

男爵府

國民生產總值:6324

Re: 計劃懷孕前應攝取葉酸,那一個牌子比較好呢?

我就食開GNC...100粒都好似是$5x...你去萬寧睇睇呀!每粒有1000mg.

大宅

國民生產總值:2698

我都是食GNC...100粒裝$5X,在萬寧買的,每粒有400mcg,已足夠每天攝取量 .... 葉酸(Folic Acid)灰色裝..

男爵府

國民生產總值:5504

好媽媽勳章 畀面勳章

我吃果D葉酸,系醫生開俾我嘅..
醫生話吃完可以去藥房佩架..

民房

國民生產總值:85

Dorisdoris 寫道:
我都是食GNC...100粒裝$5X,在萬寧買的,每粒有400mcg,已足夠每天攝取量 .... 葉酸(Folic Acid)灰色裝..

請問何時開始食才好?
準備懷孕前3個月or再早些?
或是平時食定最好呢?
請各位姊妹指教一下,thanks :lol:

大宅

國民生產總值:1868

我食個隻係wyeth,係萬零買既,食左幾個月喇!

禁止訪問

國民生產總值:25495

男爵府

國民生產總值:7123

I'm taking one tablet of 'IBERET-FOLIC-500' (Abbott) every second day.

btw, still single line in this morning's test..... and I'm going to see chinese ec this lunch time.... hope it's not 'loi fun bei suck tiu'

大宅

國民生產總值:3618

sand373 寫道:
我就食開GNC...100粒都好似是$5x...你去萬寧睇睇呀!每粒有1000mg.

我都係食開 lee隻, 食左2個半月, 差不多食完, 請問是否需要去睇醫生, 食另一種醫生開的。

大宅

國民生產總值:3081

我問過我朋友, 我朋友係護士(上年生咗個精靈b仔) & 家庭醫生, 佢o地話唔駛去買葉酸食, 一般食物已經足夠, bingo咗先開始食, 攪到我都唔知買唔買好

大宅

我問過藥劑師

男爵府

國民生產總值:6324

吓...我自己買離食咋...我宜家都係等緊bingo...所以無睇醫生喎....今年年頭做婦科檢查既時候,問過醫生,我應該幾時開始食葉酸,佢叫我bingo左先食喎....

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:3081

sand373,

我個friend & 醫生都係咁同我講, 等bingo左先食, 但係我又覺得Dorisdoris又講得好有道理喎, 其實食多咗葉酸有冇問題呢?

大宅

葉酸每曰只需400mcg已足夠,懷咗孕仲更加一定要有足夠分份量葉酸.....

男爵府

國民生產總值:9594

聽人講有隻英國牌子幾好 , 係紅白色盒 , $2x

別墅

國民生產總值:657

我係屈記買了 made in England, Folic Acid B.P. $5x.

gogogo~ 寫道:
聽人講有隻英國牌子幾好 , 係紅白色盒 , $2x

大宅

國民生產總值:1327

畀面勳章

我o向屈人寺買的,
Lanes - Preconceive Folic Acid,
英國貨, 都 OK 喎!!

大宅

國民生產總值:2133

waferleung 寫道:
我問過我朋友, 我朋友係護士(上年生咗個精靈b仔) & 家庭醫生, 佢o地話唔駛去買葉酸食, 一般食物已經足夠, bingo咗先開始食, 攪到我都唔知買唔買好

waferleung,
想請問一下咩食物會含有比較高既葉酸呢?

伯爵府

國民生產總值:15904

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

我之前都有問醫生, 跟住佢就開左隻叫 "regnacare"比我,
其實係多種維他命+葉酸. 萬寧有得賣.

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.