論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

請問各位不須上班媽咪需唔需要俾timetable工人呢?

因為我成日都響屋企, 可以叫同睇住佢做, 出街前又可以吩咐落d 工作, 咁仲需唔需要俾timetable工人呢?
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

大宅

畀面勳章

Re: 請問各位不須上班媽咪需唔需要俾timetable工人呢?

up!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

大宅

畀面勳章

Re: 請問各位不須上班媽咪需唔需要俾timetable工人呢?

請幫幫忙! 我工人明天就到啦! 唔知使唔使俾timetable呀? THANKS!

別墅

當然要啦,上唔上班都要比,唔係佢可能唔知做什麼, 又可能會偷懶, 我覺得最好仲要check佢有沒有跟住做. 我有比timetable, 但第一次請人,所以唔好意思管住佢, 咁佢就佢有佢做, 唔跟schedule, 依家先管就好煩啦, 記住最初真係唔可以太好人,唔係就食佢唔住,尤其你個工人如果在港多年,咁你扮惡都要..

洋房

我初初都唔識俾,諗住佢會自動埋位,點智佢朝早起身,等吩咐先做o野,費事勞氣,咪整個時間表俾佢,做掂晒時間表D o野,佢做乜我都唔理。

子爵府

醒目開學勳章

絕對要,因為依家工人唔同以前D質數,管理時間犬其白痴,所以一定要set好,到佢做熟哂家務先俾佢鬆少少,咁就易教好多!
我隻賓係好醒果隻,所以佢跟了一星期就熟哂自己執位做家務次序,不過有時我見佢會睇番每月同每星期家務(我貼哂係廚房牆上!)

大宅

畀面勳章

多謝晒各位媽咪呀! 感激! 感激! 死啦! 佢明天到啦! 唔知做唔做得切呢!

子爵府

醒目開學勳章

------>齊料【僱傭天書】中/英/印/菲(有關文件/秘訣/法例)<--------

唔使做,我地成班師奶一早整好哂,你睇完拍兩下掌聲Up 下個Topic等下一個會員睇到囉,我地個個都save係我的最愛架!大家互相幫忙oY嘛!

大宅

畀面勳章

winnie_sh 寫道:
------>齊料【僱傭天書】中/英/印/菲(有關文件/秘訣/法例)<--------

唔使做,我地成班師奶一早整好哂,你睇完拍兩下掌聲Up 下個Topic等下一個會員睇到囉,我地個個都save係我的最愛架!大家互相幫忙oY嘛!

winnie_sh,
真係想攪住你o黎啜呀!

首頁

尾頁

跳至