跳至

首頁

尾頁

大宅

仲有冇媽媽有興趣訂『心思心意郵票』服務

仲有冇媽媽有興趣? 簡單介紹下比d之前miss左既媽媽.包括我自己.

郵政局有個『心思心意郵票』服務, 唔知各0508Mama有無興趣幫bb一歲生日訂做有佢肖像的郵票留念,50set, 即min. order係16pcs x 50set, 實在太多, 都唔知點處置;,你地有冇興趣呀?

『心思心意郵票特別訂制服務』係可以加上自選的圖樣、語句,擁有一款屬於自己及獨一無二的郵票。除可用作郵寄外,也不失為一份別緻的紀念品。詳情可登入: 
http://www.hongkongpoststamps.com/chi/stamps/heartwarming_stamps/index.htm

夾份形式可以是...
# 一張相一份,最多16份
# 中間位置小版張,可能係咁多個B的設計相片或者1st Happy Birthday字樣 (有無媽咪可以設計中間的主題圖?因我不是強項)

# 總價錢:本地郵票$1.4面額+ 愛語關懷 or 紀念誌慶 or 愛語關懷+紀念誌慶package 要$50x 50張=$2,500 (有三款,投票決定)
# 平均分16份:每份$156.25
# 每份包2張全版(有埋其他bb樣)及散裝小格郵票18個(自己BB樣)
# 訂郵票需時20至1個月左右

詳情:
# 每版由16張“愛語關懷(本地郵資)” 郵票組成的版票
# 每版郵票都有16枚沒有印上郵資的郵票,票面只印上“本地郵資” 字樣。
# 每張訂單最多可為同一設計的版票印上17個不同圖片
(16張BB相及”My First Birthday”主題設計圖)

制作郵票可登入 http://www.hongkongpoststamps.com/img/common/stamps/heartwarming/heartwarming.pdf

附票相片格式:
1. 選擇質素良好的照片/圖案,尺吋須與附票的實際大小比例(35mmH x 25mmW)
2. 以jpeg 檔案形式儲存
3. 解像度需要300dpi或以上

**郵票相片格式:
1. 選擇質素良好的照片, 尺吋須符合郵票的實際大小比例(35毫米高 x 25毫米濶)
2. 相片一定要豎向, 唔可以橫向
3. 以jpeg 檔案形式儲存
4. 解像度需要300dpi或以上
5. 為統一美觀,提供照片最好為bb個人大頭照

:lol: :lol:

大宅

Re: 仲有冇媽媽有興趣訂『心思心意郵票』服務

denisechow
我原本join今次七月份心思心意郵票,但係我想退出,因為我公司班同事想我一齊做郵票,你可以頂替我

大宅

好呀. 依家我可以點做??

別墅

Hi Denisechow,

唔好意思....我本身係0605....我好想訂『心思心意郵票』....唔知可唔可以Join埋妳地一齊....如果可以....我應該點做呀?
Thx.

伍小b

別墅

[quote]
bb012506 寫道:
denisechow
我原本join今次七月份心思心意郵票,但係我想退出,因為我公司班同事想我一齊做郵票,你可以頂替我

首頁

尾頁

跳至