懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仲有一個月就係預產期....好悶!!

剛剛開始放產假, 唔使返工好悶,
個個都叫我乜都唔好做, 唔好周圍去,

你地呢個時候會做d乜野呢!?!?
may may :-D

大宅

Re: 仲有一個月就係預產期....好悶!!

咁精神仲乜唔揀前2後8呢?

大宅

我未到前 2 , 但好想好想放假. 又唔想浪費假期, 無用前 4.

我好想放假啦 !
]My Melody[/url]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我果時日日都出去行街,一係打牌,番到屋企就玩電腦~一d都唔覺得悶呢
生之前最好行多d,真係易生d架~

大宅

agneslai206 寫道:
我未到前 2 , 但好想好想放假. 又唔想浪費假期, 無用前 4.

我好想放假啦 !

我而家未到33週都已經想放假啦!! 放假點會嫌多

侯爵府

好媽媽勳章

Go to shopping to see what you forget to buy for yourself and your baby and do whatever thing you want (but should be safe to you and your baby), because you won't have time to go outside when your baby was born, especially if you have to take care your baby by yourself.

Relax and enjoy yourself now, wish you and your baby healthy.

複式洋房

我而家33 weeks, 已經係屋企悶到呆左喇!
除左係屋企玩電腦外.. 都唔知有咩好行!! [身在加拿大]
行得mall多都覺得悶~~ 唉..
仲有兩個月, 都唔知有乜做好~~

複式洋房

你是否不需要工作?還是你的產假較長?不過我建議你多做運動,或準備bb用品,看清楚說明書的用法。在生之前,有兩個月放假,真是好relax。Enjoy it la.

kchy 寫道:
我而家33 weeks, 已經係屋企悶到呆左喇!
除左係屋企玩電腦外.. 都唔知有咩好行!! [身在加拿大]
行得mall多都覺得悶~~ 唉..
仲有兩個月, 都唔知有乜做好~~

複式洋房

我果陣放產假一d都唔覺得悶, 差唔多日日都去街, 唔係就响屋企執頭執尾, 一係瞓覺睇電視上網, 好enjoy嫁, 要好好珍惜同享受放產假嘅自由自在日子呀, 生完就有排忙, 淨係掛住揍b, 妳會無咗好多想做自己野嘅時間, let's enjoy now!!

複式洋房

我就真係頂唔順喇, 勁無聊,
終於都係叫公司比我返多一個星期,
當係part-time lor!!!

我d手腳已經腫哂, 咁係咪代表我就黎生得喇!?!?!?
may may :-D

侯爵府

teresa621 寫道:
我果時日日都出去行街,一係打牌,番到屋企就玩電腦~一d都唔覺得悶呢
生之前最好行多d,真係易生d架~

me too,醫生都建意行多d路!生真係易好多,我陣痛好耐(個個人唔同!)但bb出既時候超快、3下(d護士仲叫我唔好用力,因未用剪刀...!)又唔洗吸出!li樣建意真係好好!e+第二胎,都成日行行!

複式洋房

我覺得呢一個月係會最開心及最自由,因為生完bb後就好困身,同埋不停要照顧個bb,所以你想去邊度就去啦,想瞓就瞓啦,生咗之後真係無晒自由架。

男爵府

最慘係行一陣又累,瞓又腰骨痛,只有一個等字 :-(

複式洋房

我很enjoy放假的日子,行下街、上下網、睇下書(要睇定很多育兒書的,bb出世時會定好多)、有心情就整整甜品(腐竹雞蛋糖水、芝麻糊),最緊要是訓覺,生左之後,想訓多個四個小時都幾難。

大宅

我放產假時都係會週街去咖, 去下shopping, 唔係咪向屋企上下網, 睇下d 孕婦書同bb書, 再唔係咪訓下晏覺囉.....唔會悶咖哦...

首頁

尾頁

跳至