夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

當你地係囝囡面前同另一半啜啜or拖手時.囝囡會點架.

我同老公結左婚3年.冇論每朝早起身/老公放工/想啜啜ge時候.我地一家3口都習慣啜下面/嘴架.我囡yanton都會爭住啜一個.又或者唔比我地啜架..仲有呀..我同老公拖住手行海滂.yanton有時唔比爸爸拖住我架..呷醋呀 :evil: yanton出街鍾意跟爸爸 ?-( 係屋企就like跟我 ...why.?

水晶宮

好媽媽勳章

Re: 當你地係囝囡面前同另一半啜啜or拖手時.囝囡會點架.

me too,

男爵府

Re: 當你地係囝囡面前同另一半啜啜or拖手時.囝囡會點架.

me too,仲有個仔會對付爸爸tim

大宅

kfwong 寫道:
me too,仲有個仔會對付爸爸tim
點對付呵?

侯爵府

我都係同妳一樣,結左婚3年,個女歲幾時,唔俾我地2公婆拖手架,佢自己拖就得!到左佢2歲,佢就主動返,要我地拖手,3人行咁行,佢個樣仲要笑得好開心果隻!!

而錫錫方面,佢會彈起身,錫埋一份!!
最攪笑係佢明明仲瞓緊,就好似知道咁,開少少眼,跟住嘟起個咀,要老公錫佢!!

侯爵府

del

大宅

9歲嘅大囡會超住我哋+陰陰咀笑+拎拎吓個頭
2歲嘅細女會撲埋嚟中間+伸個豬咀比我哋+要啜啜-->佢

大宅

可能亞仔睇慣左, 多數無反應.............得閒咪講: 喂, 唔好鍚住先啦, 聽我講下野好無 :lol: , happy既又會走埋來鍚埋一份, 一係就等我地咀完話: daddy, ; 嘜你無帶腦咩, 你唔記得鍚我播

都幾攪笑既

複式洋房

有一次我們3人坐在床上, 爸爸的手在我手臂摸下, 3歲的阿女很不高興話爸爸,你不要摸媽媽, 你摸我啦.

公爵府

拖手一定唔會有反應啦...咁平常,如果我地kiss...我囝都唔會理我地架喎...因為我囝都成日捉住我地o黎狂錫唔放架啦

男爵府

拖手就唔會理,攬住同鍚鍚就會衝埋泥打咯
盡快隔開我地

別墅

如果我同老公攬住或鍚鍚,囡囡(而家歲半)見到會望住我哋喺度笑笑口咁囉...........

珍珠宮

我囡一見 baba mama 攬攬/錫鍚會即刻出聲投訴再撲埋黎分開我地 我地成日咁樣整鬼佢 通常佢係要搶番個爸爸
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔細個時(約4歲以下)就唔比佢老豆拖我or坐買一齊,一定分開我

民房

我個女依家歲半,一見我地攬住錫就嘈,要攬同錫埋一份囉。

侯爵府

我個小公主七歲,佢明白係我地相處融合既表現,佢會當冇事發生

別墅

我囡都係7歲啦,我同老公未試過喺佢面前錫錫,佢見到我哋拖手又唔嘜特別既反應喎,但係有時我同老公坐喺梳化睇tv,佢會捉我隻手放去我老公隻手度,有時會整我哋面貼面,跟住就望住我哋笑,真係人細鬼大。

大宅

我囡囡11個月大,見我同老公攬住或鍚鍚,佢就會係度笑笑口咁

大宅

係呀~~~一樣係咁~~~搞笑

別墅

拖手就唔會理,我同老公好少係囡囡面前攬攬鍚鍚, 因為老公十分古版, 話比個女睇倒唔好喎 ?!

咁我同老公講 : "咁係咪以後我地連攬下,鍚下都要等佢唔係度or 訓左先得呀 ? 佢又夜訓, 你又早訓, 你一上床就唔比我攬, 咁即係以都唔洗攬攬鍚鍚啦 ..."

首頁

尾頁

跳至