意見反饋
義工
跳至
[2006年] 好慘呀 ! 肝炎入了院呀?!今天只係回家休假咋, 明天又要入院啦!!!

大宅

國民生產總值:2563

好慘呀 ! 肝炎入了院呀?!今天只係回家休假咋, 明天又要入院啦!!!

想問你地有冇的湯水可以治療肝炎, 我係醫院冇藥食, 只係抽血同量血壓, 我已經住咗一星期, 就嚟發霉啦 ! 醫生只係話多休息, 等自己痊癒喎! :-( :-( :-(
我都唔知要住到幾時 ????又唔可以上BK, 又要休息 ! 最慘係重未知係咩型 ? 驗咗唔係 A 同B. 可能係 E ,又可能係其他原因 ??? 因為之前有食過中藥喎

大宅

國民生產總值:3503

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Re: 好慘呀 ! 肝炎入了院呀?!今天只係回家休假咋, 明天又要入院啦!!!

[size=large]保重呀, 多啲休息呀!

男爵府

國民生產總值:7615

Re: 好慘呀 ! 肝炎入了院呀?!今天只係回家休假咋, 明天又要入院啦!!!

下咁慘,祝早日康愎!

伯爵府

國民生產總值:15505

咁你休息多啲喇!祝你早日康愎!

大宅

國民生產總值:3277

take care.

大宅

國民生產總值:2166

咁有無人幫你照顧阿b呀? 你多d休息啦, 祝早日康復

大宅

國民生產總值:1315

唔係a或b,係咪即係唔會傳染? bb打針都係for a 或 b, 咁係咪無得湊bb住?有無人幫你呀?
醫生唔使你食藥都係好事來, 咁真係要多d休息啦, 飲多d水同可以的話問下醫生可唔可以食vitamin c, 可以幫助提高免疫力打死d病菌

子爵府

國民生產總值:14365

祝你早日康復!
我天日幫你問下mama,不過點話你知可以飲咩湯?
你休息多d啦...

子爵府

國民生產總值:14365

湯水食譜
----------->肝1
----------->肝2
----------->肝3

男爵府

國民生產總值:5565

OT,

take care.
OT 寫道:
想問你地有冇的湯水可以治療肝炎, 我係醫院冇藥食, 只係抽血同量血壓, 我已經住咗一星期, 就嚟發霉啦 ! 醫生只係話多休息, 等自己痊癒喎! :-( :-( :-(
我都唔知要住到幾時 ????又唔可以上BK, 又要休息 ! 最慘係重未知係咩型 ? 驗咗唔係 A 同B. 可能係 E ,又可能係其他原因 ??? 因為之前有食過中藥喎

男爵府

國民生產總值:5456

OT,

take plenty of rest and take care.

You can use the chinese herb "chicken bone grass" to make soup. It's good for the liver.

Or you can take the vitamin called "Essential". It keeps your liver healthy.

大宅

國民生產總值:3049

好媽媽勳章

TAKE CARE !!!!

珍珠宮

國民生產總值:34538

保重呀, 多啲休息呀!
自由太多會令世人失去平衡

大宅

國民生產總值:3022

醒目開學勳章

最緊要休息多啲. 祝妳早日康愎!
BABY FACE          HONEY BABY

大宅

國民生產總值:2005

take care ar!!!!

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:1248

我上次咳, 同事叫我煲左以下湯水, 都work o架, 不過唔知對肺炎有無幫助呢
海龍 / 海馬 / 海雀 各1兩
果皮 少許
南北杏 少許
可以加少少蜜棗
**以上分量可以分三次煲, 煲時加一些瘦肉 (我上次買左15蚊 for 一次)**
這湯水一家大細都可以飲o架 可以平時當家常湯水都得!!

希望幫到你 !!

大宅

國民生產總值:3235

OT, TAKE CARE~

[/url]

大宅

國民生產總值:1594

OT,

咁你多d休息, 早日康復 !
加油 !!!

男爵府

國民生產總值:5158

OT, take care...

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.