想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

Day幾可以用D仔check排卵

請問Day幾可以用D仔check排卵呀? 我的周期是28day, 請賜教, thanks!

子爵府

Re: Day幾可以用D仔check排卵

day 11開始,最好前多兩日就穩陣些
TLA 寫道:
請問Day幾可以用D仔check排卵呀? 我的周期是28day, 請賜教, thanks!

洋房

如果一check到上深下深就開工?

子爵府

這日之內就最好,最容易受孕係排卵前一日同排卵後6小時,當然排卵前兩日同排卵後一日後都有機會.
TLA 寫道:
如果一check到上深下深就開工?

別墅

TLA ,

我週期都係28日,我通常係15-17day 排卵.我由day10開始check,1 日check二至三次,真係有分別的.祝你早日有bb.

大宅

我都係DAY10開始

洋房

唔該晒, 希望大家今個月一齊成功啦. :-P

民房

有冇人可以幫我

我今次28/7day1,通常是30-33日為一cycle,今日try用D仔check排卵,點知得一條紅線出現,不知這是上線還是下線?因第一次用不知道,這紅線出現在梅花圖形上,不知是否代表沒有排卵還是測試失敗.

tuplid

子爵府

梅花圖形上叫上線,一定會出現,梅花圖形下,叫下線,你今日day 9,正常唔會有下線,因為都未排卵.
Tuplid 寫道:
有冇人可以幫我

我今次28/7day1,通常是30-33日為一cycle,今日try用D仔check排卵,點知得一條紅線出現,不知這是上線還是下線?因第一次用不知道,這紅線出現在梅花圖形上,不知是否代表沒有排卵還是測試失敗.

tuplid

民房

Pollybell,

唔該哂,重有希望.請問我Day幾可以用D仔check排卵?

Thank you so much.

子爵府

你day 11開始驗,早兩三日好些,記得日日驗,見倒有下線好淺色時,這日最少隔12小時驗一次,最好隔4-6小時驗一次,因你第一次用,未能掌握到太約day 幾係上下同色,加上LH最高峰值出現既時間有長有短,短則幾個鐘比較容易Miss 左,所以驗多兩三次就最穩陣.
Tuplid 寫道:
Pollybell,

唔該哂,重有希望.請問我Day幾可以用D仔check排卵?

Thank you so much.

別墅

Tuplid,

我今日是 day 18, 我係 day 10 開始用 d 仔, 係 day 13 開始開始有下 line 一絛很淺的 line , 跟住係 day 14 早上再 有一絛好明顯的下 line, 再到了晚上係 8:00 的時侯再 check, 一樣有一絛好明顯的下 line , 所以我就 dodo, 所以您可以在好似排卵的時侯, 一日check 兩次la.....

pollybell 寫道:
梅花圖形上叫上線,一定會出現,梅花圖形下,叫下線,你今日day 9,正常唔會有下線,因為都未排卵.[quote]
Tuplid 寫道:
有冇人可以幫我

tuplid
[/quote]

民房

dadawong,

多謝你的寶貴意見,我到時會check多幾次的

唔該哂

首頁

尾頁

跳至
熱門主題