意見反饋
義工

自由講場 今日: 624|主題: 995130

邊隻牌子冷氣機靜啲好用D!!

別墅

國民生產總值:605

邊隻牌子冷氣機靜啲好用D!!

我屋企係租嘅,個業主裝埋Dcheap cheap冷氣機,又唔泠又食電,而家仲得返D風添,今期電費成1500蚊,平時唔開冷氣都你600蚊到!!有冇媽咪有好介紹!!thx!!!

別墅

國民生產總值:605

Re: 邊隻牌子冷氣機靜啲好用D!!

我屋企用日立同豐澤
覺得日立比較靜同無咁食電
雖然日立d機都比較貴
但係用左8年都無壞過 而家仲係好凍"tim"
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

複式洋房

國民生產總值:212

開利冷氣機好用,
但比一般其它冷氣機牌子貴少少.
:-o :-o

子爵府

國民生產總值:13000

Re: 邊隻牌子冷氣機靜

日立和大金係公認最好的。
我屋企用緊大金,真係好靜!室內機靜到無聲的。
其實用分體式冷氣就一般都靜,個壓縮機係室外嘛!
珍寶、樂信、開利都Okay靜,我建議買日本機和有能源效益標籤的冷氣會有保障些!

大宅

國民生產總值:1352

totally agreed
日立和大金係公認最好的

virgokaren 寫道:
日立和大金係公認最好的。
我屋企用緊大金,真係好靜!室內機靜到無聲的。
其實用分體式冷氣就一般都靜,個壓縮機係室外嘛!
珍寶、樂信、開利都Okay靜,我建議買日本機和有能源效益標籤的冷氣會有保障些!

水晶宮

國民生產總值:62361

好媽媽勳章 畀面勳章

開利好用丫
日立.....我奶奶住向西o既
佢果部日立用左3年已經唔凍又抖唔到氣喇

男爵府

國民生產總值:8346

好多大都話開利唔錯.......

大宅

國民生產總值:2799

好媽媽勳章

Don't buy SAMSUNG, very very bad.

大宅

國民生產總值:3348

我係用珍寶 @#$% 一點都唔靜 同埋幾日冷氣吹出來d氣好臭 好似燒衣紙的味 但我打開窗 又沒人燒喔~有時冷氣凍有時又熱 我冷氣只買年幾呀

禁止訪問

國民生產總值:24331

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

國民生產總值:2373

我女房用大金<----- 靜 + 凍
飯廳用開利(發展商送) <----- 夠凍不過有d嘈
之前用豐澤牌 <--- 好嘈

大宅

國民生產總值:3707

好媽媽勳章

大金~~~又靜又涼~~~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.