跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無幫bb買保險??

有無幫bb買保險??
我想知大概幾$$ ??

大宅

醒目開學勳章

Re: 有無幫bb買保險??

我買左啦 我一個月供400 供18年 18年可以拎到80000 之後仲有一次拎錢 e.g 呀b23歲又可以拎多80000 如果唔拎住可以越碌越多

男爵府

我暫時只幫佢買左住院保險...
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

我亞b因早產,不受保啊! :-( 佢話要到一歲才可 :cry:

[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

子爵府

∼*candy*∼ 寫道:
我買左啦 我一個月供400 供18年 18年可以拎到80000 之後仲有一次拎錢 e.g 呀b23歲又可以拎多80000 如果唔拎住可以越碌越多

你呢個係唔係類似educational個d insurance黎架, 有冇醫療人壽成份呢, 入院包唔包..?

子爵府

傻太太 寫道:

咩價錢呀??

男爵府

$1500/年左右....好抵呀!! ....除左幾種病要等120日之外, 其他即時生效.......幾大都買左先! 教育基金個PART 慢慢再傾...... BB一拎出世紙就買得....
ronni 寫道:
[quote]
傻太太 寫道:

咩價錢呀?? [/quote]
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

子爵府

咁又真係好似幾抵wor, 你係邊間買呢~~THX

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我買左 2 份醫療保險.

1) 保柏 = 住院 + 門診 ( 老公公司買)
2) 美國大通 = 住院 $960

大宅

醒目開學勳章

我呢個只係人壽+儲蓄 因為我老公公司有得買醫院同C家E生個D($32)
ronni 寫道:
[quote]
∼*candy*∼ 寫道:

你呢個係唔係類似educational個d insurance黎架, 有冇醫療人壽成份呢, 入院包唔包..?[/quote]

子爵府

BOBO128 寫道:

請問$960一年定每月呀? 謝∼

複式洋房

傻太太:

你喺邊間買?乜類型嘅plan ?
[img align=left]http://www.bbjune.com/sign03.jpg[/img]

大宅

2019勳章

我琴日都買左la...但點解我好似買得好貴咁gar?
每個月供成$1800 (唔知係未儲蓄果part大呢?)

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

ronni,

one year = $960

伯爵府

candy,

我老公公司都有, 但我考慮到, 如果我老公轉工, 而 bb 有過 file, 另一間保險公司吾會受保, 所以我除老公果份外, 再加一份平平地.

大宅

醒目開學勳章

其實我都有諗過呢個問題架 因為我搵保險公司買個份係主打人壽+儲蓄 其他住院同睇c家e生個d就冇買到 因為就算幾時買 都係要每5年做一次評估[即係5年+一次價]所以c家e生同住院就買我老公個d 而且我老公都唔會轉工架[短期內] 所以先咁樣買法 冇理由係保險公司開左個頭 唔俾你+錢既[我諗]
BOBO128 寫道:
candy,

我老公公司都有, 但我考慮到, 如果我老公轉工, 而 bb 有過 file, 另一間保險公司吾會受保, 所以我除老公果份外, 再加一份平平地.

大宅

我都有買,一年$1500左右(每年仲送一樣檢查或者打流感針),我大仔都係一出世15日就賣左,跟住試過連續發4日高燒入院,住左$8xxx蚊(好在有買保險),保險公司隔一個星期左右就有買比返我地啦!

大宅

哥哥買左. 一年$1,201 >>特點<<
妹妹暫時未買. 都係要快d買喇.

大宅

BOBO128 寫道:

bobo128, 你買得咁平, 我有d興趣想知多d. 可否有它的資料給我看呢. 可pm 我嗎. 謝謝!!

伯爵府

我搵 BORKER 買 MASS MUTUAL, 暫時未取正式份內容, 因為在 BORKER 手上, 只有保險公司寄出收據. 印象中中跟其他公司差不多, 只是 MASS MUTUAL 平價 D , 但現在好似加左價, 我 6 月底買.

首頁

尾頁

跳至