跳至

首頁

尾頁

大宅

出咗肚紋喇!! 嗚嗚.....

我成日都照鏡, 都見唔到有出到肚紋, 仲諗住就算出都係8個月嗰時先, 點知琴日偶然俾我老公見到肚底有d紋, 問我係唔係肚紋, 我直望塊鏡仍然見唔到, 但特意攞塊座檯鏡照個肚底, 就發現出咗好多血紅色貓爪咁嘅紋喇, 好醜樣呀 :-( :-( :-( 係咪我個肚特別大呢, 我都唔聽你地有出嘅, 我依家個肚有38"喇

男爵府

好媽媽勳章

Re: 出咗肚紋喇!! 嗚嗚.....

How many weeks ( or months ) now? Have you put some cream on it? I'm 22 weeks & it's only 33", is it too small?

NaNa

大宅

swisslady
唔好嚇我啦!你38"就有,我宜家40"咪好快出現 :-( 目前為止(26w1d)我重左22磅,你呢?

大宅

NaNa & Nov,

我依家26wk1d, 重咗18磅, 個個見到我個肚都話好似人地7個月大, 都唔知到生嗰時會變成點
我三個月開始巳經搽肚紋膏架喇 (Bonal), 點知都禁快出, 不過我依家會更努力搽, 希望唔好惡化得咁快, 我老公笑我會變豹妹呀

別墅

未有, 26w6d, 34"

伯爵府

我暫時都未有(希望唔好有啦), 今日剛剛25w, 34"

民房

swisslady
好啱喎, 你又係26w1d, 我地預產期咪同一日,ha..ha...
今朝比囡囡伸左幾腳,有d痛,我咪叫佢停一停law,等今晚我瞓左先再踢啦! 我都係用Bonal, so far感覺幾好,呢個情況預左出現,不過唔想咁早(姐)!

大宅

si-si,
我嗰個都係囡囡呀 不過無你嗰個咁活潑, 好少郁, 就算郁都唔係好大力 :mrgreen:
我打算去BB展睇吓d托腹帶, 希望有幫助啦, 不過依家咁熱, 帶住唔知頂唔頂得順

大宅

Re: 出

你地係由邊度開始度個肚架?我唔識點度幾多寸呀..

別墅

Ha? ..我宜家36" (26w1d).. how come mine is smaller?

Nov 寫道:
swisslady
唔好嚇我啦!你38"就有,我宜家40"咪好快出現 :-( 目前為止(26w1d)我重左22磅,你呢?[/quote]
該用戶已被刪除

大宅

我而家23W5D.....34"
重未見到肚底有肚紋"..
但係中間就有條黑色既中線...

男爵府

我都26w2d, 同si-si & swisslady預產期都係同一日ar....
我都重左16磅, 肚圍有38吋....
我e幾日個肚都好痕ar....但就未有肚紋, 既然有媽媽己出, 我估就快有喇.....
:-( :-(

大宅

我24週,肚紋同黑線都未有.....
該用戶已被刪除

複式洋房

我 27 週, 無肚紋, 只有中間個條克線,克線已過肚臍啦 ,
好肉酸 :-(

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

禁止訪問

環保接龍勳章

大宅

大家記住係咁望個肚係見唔到肚紋架, 在肚底, 在肚底呀!!
我問番我d同事朋友, 佢地個個都話如果出都係由肚底開始, 你地要用塊大d嘅鏡放係肚下低檢查, 密密留意, 出咗只會淡色, 唔會消失架 :-( :-(

洋房

我都好似未有肚紋, 我仲以為自己個肚好大, 有32" 但係原來你地己經有38"啦! 不過我都重左16 lbs , 咁咪即係重晒嚮我到 :-(

首頁

尾頁

跳至