跳至

首頁

尾頁

民房

BB 鼻塞是否D鼻屎會令到佢抖唔到氣呢?

我個女有D鼻水及鼻屎塞住咗個鼻到, 佢有點鼻塞塞, 我應唔應該仲幫佢清除鼻仔呢? 如果要清除有點嘜方法呢? 用棉花棒嗎? :-(

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: BB 鼻塞是否D鼻屎會令到佢抖唔到氣呢?

我就用棉花棒幫去清左先...跟住就比保嬰丹佢食. 再同佢係
心口"查"d薄荷膏.

男爵府

請問你用邊款""薄荷膏""
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

傻太太 寫道:
請問你用邊款""薄荷膏""

佢冇中文名呀...英文就係..VICKS VapoRub.
我老公買架...因佢用開.

大宅

Janicaetam:

醫生話唔好用棉花棒啊 你用紙巾卷成條狀 慢慢放入bb鼻孔 之後整出黎
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

我會用最傳統嘅方法, 就係[size=large]用口啜
做咗媽咪真係咩都要試

珊瑚宮

用口.........我真係................

別墅

味兒 寫道:
Janicaetam:

醫生話唔好用棉花棒啊 你用紙巾卷成條狀 慢慢放入bb鼻孔 之後整出黎

我都係用紙巾, 另外棉花都好好用。
如果b鼻屎硬左就再濕少少水, 容易撩好多~

禁止訪問

男爵府

鼻塞有時唔一定係鼻屎塞住...
不過我會每日留意住佢既鼻, 睇下有無鼻屎囉...
如果有, 會用BB專用既棉花棒"了"佢出黎....不過我有濕水!!
仲有呀..上次醫生比左支"SALT水"噴鼻~如果"了"完鼻屎都唔得,我會幫佢噴下...好似會好D.... :mrgreen:
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

複式洋房

係呀!千其唔好用用棉花棒啊!紙巾棉花ok
[img align=left]http://www.bbjune.com/sign03.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至