意見反饋
義工

育兒好物 今日: 8|主題: 92777

即食樽裝粥

複式洋房

國民生產總值:206

即食樽裝粥

將要帶9個月的bb去旅行,請問係咪有d即食樽裝粥可以比bb帶去旅行食呢? 可以o係邊處到呢? 除此食物,仲可以帶咩比bb食? 請賜教

男爵府

國民生產總值:9006

Re: 即食樽裝粥

不如買baby food 有麵條果D 啦.

該用戶已被刪除

男爵府

國民生產總值:9006

其實 亨氏 都有D babyfood 係雞肉麵條, 又有香腸之類, 係大少少的超市都會有架, 好唔好味就唔知啦, 因為真係未試過囉. 如果真係要同佢地出門, 我諗我都會買D. 不過如果你BB 有成 16個月, 應該都OK, 因為呢D 叫做大BB 的BABY FOOD 啦. 因為帶粥仔, 真係無可能囉, 因為出去旅行, 係講緊去幾日, 可能更長時間呢, 呢D方便好多呀.

別墅

國民生產總值:874

如果想買樽裝baby粥,可以去西田買,因西方babyfood通常得noodle

子爵府

國民生產總值:12807

好媽媽勳章

即食樽裝粥 - Re-on有好多款你可以Click入去睇睇
re-on

之前有買過比囡囡出街食, 份量幾少, 都幾貴下, 不過就幾方便; 你可以出發前買比BB試下, 睇下BB鍾唔鍾意食先, 我唸西田, SOGO都應該有得賣.

Casablanca 寫道:
將要帶9個月的bb去旅行,請問係咪有d即食樽裝粥可以比bb帶去旅行食呢? 可以o係邊處到呢? 除此食物,仲可以帶咩比bb食? 請賜教

子爵府

國民生產總值:14343

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我之前都有時會比bb食下baby food
但我覺得到左果d8個月以上既食品...好難食...
所以我o係re-on訂奶粉時順便訂左d一盒盒既Meji baby food試下,佢係可以比你就咁食or加落糊/粥/飯仔度,我個人覺得果d好味得多~

禁止訪問

國民生產總值:33575

複式洋房

國民生產總值:109

Jusco have 即食樽裝粥. 有個BB仔嗰隻牌子.
我媽咪話黄埔Jusco有.
我成日同媽媽爹爹傾計! :lol:

複式洋房

國民生產總值:218

Dear elysemama,

how to o係re-on訂奶粉 ar?? How to pay the money?

Could U pls pm me??
My Sweety Kinki  

大宅

國民生產總值:3921

好媽媽勳章

之前喺re-on訂多咗即食樽装芝士布甸,有个bb有隻,可平讓,有興趣pm我啦

大宅

國民生產總值:1625

我都有買呀,加落粥仔度, 好似真係好好食wor, 我個仔食o左一啖之後, 係甘追住碗粥食呀!!!
kawai928 寫道:
我之前都有時會比bb食下baby food
但我覺得到左果d8個月以上既食品...好難食...
所以我o係re-on訂奶粉時順便訂左d一盒盒既Meji baby food試下,佢係可以比你就咁食or加落糊/粥/飯仔度,我個人覺得果d好味得多~

子爵府

國民生產總值:11763

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都有幾罐kewpie嘅baby food, 可平讓,有興趣pm我啦

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.