嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB8個月去Bangkok要帶水嗎?

要唔要自己帶蒸餾水?買當地d 樽裝水可靠嗎?仲有d咩要注意呀?請有經驗o既媽咪分享下

男爵府

Re: BB8個月去Bangkok要帶水嗎?

我係帶屋企水, 溝當地蒸餾水的!!
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

別墅

funann 寫道:
我係帶屋企水, 溝當地蒸餾水的!!

Me too :-P

別墅

最好自己帶水,就算用那邊的水記得要煲滾。我試過問酒店取熱水,心想酒店應該OK掛,記得那壺是和暖水,我用來開奶,飲完就出事啦!足足瀉了幾天,瀉到PatPat都"選"埋,幾可憐。

複式洋房

Thank you !!! 唔知果邊d supermarket有無 baby food 賣呢?

男爵府

esp,
唔需要咁擔心,我個仔4個月已經去Bangkok。你只要帶少量既水,再mix with當地既水,最緊要煲滾就得。至於baby food, 你可以係supermarket買得到,牌子同香港既一樣,價錢仲平d,你可以係一間叫Big C既supermarket買,那裡有好多選擇,奶粉、糊仔、果汁都有。

複式洋房

收到晒!

大宅

最好自己帶蒸餾水, 當地既水真係好啡下..
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

首頁

尾頁

跳至