意見反饋
義工
[2005年] 唔飲奶

別墅

國民生產總值:900

唔飲奶

我個b己經成個月唔肯飲奶,一向都係果隻奶粉,無轉過,唔知點解突然有一日開始唔肯飲。?-(
依家日間只係食粥,晚上我回家後唯有飲人奶,不過都唔知有無

你地啲bb會唔會咁

大宅

國民生產總值:2364

Re: 唔飲奶

ysy111104

我阿仔佢都係成日食好少奶, 而家都係3-5安奶!

不如你試下將d奶粉溝落粥仔度! 睇下佢食唔食啊?
不過開頭唔好溝咁多! 如果溝左佢唔食粥就唔好再溝啦!
或者試下轉第二隻奶粉, 或者去睇下醫生!!
如果唔食奶就俾佢飲多d水補充水份!!

catbaby
ysy111104 寫道:
我個b己經成個月唔肯飲奶,一向都係果隻奶粉,無轉過,唔知點解突然有一日開始唔肯飲。?-(
依家日間只係食粥,晚上我回家後唯有飲人奶,不過都唔知有無

你地啲bb會唔會咁

複式洋房

國民生產總值:459

我個女都飲好小奶, 一日 around 6-8 oz, 有時俾三餐糊仔佢食.

子爵府

國民生產總值:14527

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

自從我個仔開始食糊仔同粥仔後,都唔係好肯飲奶 :-( :-( ,每日都唔過10oz,有時都得5oz咋.我朋友話佢bb初時都係咁,遲d會好d喎.總之佢體重無係咁跌便ok.

別墅

國民生產總值:900

啊,原來咁多bb都係咁
我bb6個月大時去健康院時,姑娘話只食粥係唔唔夠營養,叫我餵米糊,所以我咪驚依家只食粥會影響他的身體發展law(因為屋企老人家覺得米糊係化學野,唔比佢食),你知啦,呢個時侯d bb要好多什麼DHA等營養 ga ma

大宅

國民生產總值:2008

彤彤豬都係呀,好鍾意食米糊同粥仔,但奶就飲得唔多,早晚各一餐奶,每次4-5oz,另2餐粥仔就食碗幾,我都想佢飲多d奶啊!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.