跳至

首頁

尾頁

別墅

幾時識揸奶瓶食奶 ??

你地的寶貝識揸奶瓶食奶咪?? 有日我見到一個TOPICS 0905的BB 揸奶瓶食奶, 點解我家樂仔仲咪識?? :-( :-( :-(
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

子爵府

Re: 幾時識揸奶瓶食奶 ??

朗言係10個月大識自己揸奶樽飲奶,
係湊佢既c9教識佢既,因為教識左佢之後就唔駛再抱住佢餵奶,
c9可以做其他野。

大宅

我個小B係唔揸奶樽的,就算用手捉住佢,放上奶樽度都唔揸! 所以係唔識揸!

男爵府

小芊8月大識自己揸奶樽飲湯,係工人教佢,同湊朗言既c9一樣,教識左佢就唔駛再抱住佢餵湯,佢就可以做其他野

別墅

my honey 識揸奶瓶食奶 when she's around 6 months old, but don't worry la, 有Dbaby快D,有D慢D,最緊要baby身體健康,無謂比較同擔心嘅! :wink:
樂樂豬媽媽 寫道:
你地的寶貝識揸奶瓶食奶咪?? 有日我見到一個TOPICS 0905的BB 揸奶瓶食奶, 點解我家樂仔仲咪識?? :-( :-( :-(

翡翠宮

好媽媽勳章

好耐之前識/肯揸奶瓶食奶... 依家反而唔肯揸, 要人服侍 ....

別墅

我o個家樂豬每一次我喂佢食奶時都要雙手揸毛巾仔揸下揸下先開心 請問點教bb揸奶瓶..不過,如果係檸檬茶,不用心教佢揸,佢立刻揸住先..
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

大宅

Re: 幾時識

謙謙B大約5/6個月時開始識

大宅

我bb5個半月已經會雙手楂奶樽, 而家可以單手楂樽添, 另一隻手係度玩腳指

但我既方法都幾肯心架, 就係bb唔楂奶樽就唔比佢食, 咁佢餓時點都會楂啦! 之前細時bb會一口氣食4-5安, 然後我就同佢風, 2-3個字後再比佢食埋囉

洋房

the same. 但係迫吓佢又肯嘅~每餐初時肚餓咪單手揸住係咁啜,食剩2-3安就要人服侍~

jolo 寫道:
好耐之前識/肯揸奶瓶食奶... 依家反而唔肯揸, 要人服侍 ....

禁止訪問

睛靈勳章

Re: 幾時識?奶瓶食奶 ??

別墅

蘋果仔9個月開始轉食奶樽, 勁!
我個仔餓時,好少喊,,一定唔會樽 tim...
家樂仔同蘋果仔一樣大...蘋果仔食多少 奶....多重...

別墅

迫佢都唔揸... :-( :-( :-( 只揸毛巾仔...好似女仔咁 :-( :-(

禁止訪問

睛靈勳章

別墅

蘋果仔媽媽

蘋果仔食咩奶粉??? 家樂仔食6至7 z到,,食4餐奶+1餐粥 + 我地食反佢食下魚,肉粒仔,菜啦...佢係細瑪bb,去健康完要見醫生 tim...因佢下年要做手術同身體不太重...而家唔知有幾重,無得o旁... :-( :-( :-( 好擔心... :-( :-( :-(

禁止訪問

睛靈勳章

禁止訪問

睛靈勳章

別墅

蘋果仔媽媽.

澳洲雪印,我未聽過,我都係醫院比"金裝能恩1號"佢食,所以一路都無轉過..佢有濕疹好x, 試食少少"旦王"都出...
我知唔可以迫佢食,但有時佢真係可以唔食,而我99好賴..成日好耐先喂,激到我死,我問過佢啦,佢話bb都無喊.... 邊到可以攞sample?? 我想try... 所以我個仔本身廋啦,比佢正正吓仲廋o的tim...所以我一定擔心嫁,你話係咪....
佢一出埋醫生話bb少左粒"子" ,男仔個兩粒...跟住滿月後發現佢喊得好恐怖同唔停,咁換片時見到兩粒o個到無個邊大到個兵兵波咁大石頭咁硬,,我老公男人之痛...去左急症室跟住上病房留院...醫生話因為佢少左一粒好客易((小長氣)).. :-( :-( :-( :-( 見到佢好痛到喊到聲都沙,,好心痛..醫生好大力咁推條小長氣上去時,佢喊得仲大聲,依我同老公係checking room 門口無得見只有聽....我更為心痛.. :-( :-( :-(

禁止訪問

睛靈勳章

侯爵府

我bb e家6個半月多d,佢5個月左右已自己揸奶樽了 :-P

首頁

尾頁

跳至