自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最新消息: 請記住2006年8月3日 -- 史上最勁的三號風球 -- 風力勁過十號風號!!

[size=medium]機場關閉、
航運停航、
貨櫃吹跌、
500幾宗吹倒大樹報告

---- 呢個3號風球的風力勁過10號風啊 !!

簡直可以入世界紀錄啦!!!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

Re: 最新消息: 請記住2006年8月3日 -- 史上最勁的三號風球 -- 風力勁過十號風號!!

簡直令我大開眼界, 將會畢生難忘, 多謝香港天文台

子爵府

Re: 最新消息: 請記住2006年8月3日 -- 史上最勁的三號風球 -- 風力勁過十號風號!!

我地D升斗小民就最慘,
昨天番工真係攞條命出來博呀!!!
D官就UNUN腳話...唔會改掛8號風...
你地就有人揸車載出載入,緊講得風涼la...

民房

未係囉.
好在無屎人咋.
唔係仲大獲.
都唔知個台長同D商家佬有無關係
KAM玩我地

禁止訪問

大宅

咁咪係...咁都唔係8號喎

珍珠宮

本來都無咩影響我,點知尋晚新田公路"林"樹封路,塞車搞到我好遲番到屋企,阿囡成9點先開飯咁濟
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

以後都係信佢喇
------>>
[url=www.weather.org.hk ]地下天文台[/url]

珍珠宮

keepfitmama 寫道:
未係囉.
好在無屎人咋.

有 c 人,阿台長就實 c 緊
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

真係係8號波出現 ga 情境
係尋日3號波出現曬,
攪到海、空交通停止,
D垃圾桶係空中飛
o 門同 hk 甘近 do 掛 8號 la,
呢ケ天文台
今次實 c 梗!
[img[img]

子爵府

LilianLegend 寫道:
以後都係信佢喇
------>>
[url=www.weather.org.hk ]地下天文台[/url]

信佢都無補於事,
佢都唔係政府立法機構,不可以發報任何指引呀!

洋房

3/8ke 風都只係三號????? 天文台當香港市民傻Ka !
簡直可以入世界紀錄啦!!!

民房

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

blythe 寫道:
[quote]
LilianLegend 寫道:
以後都係信佢喇
------>>

信佢都無補於事,
佢都唔係政府立法機構,不可以發報任何指引呀![/quote]

咪係, 我昨日食 LUNCH 個度有電視睇, 見到 D 人吹係海邊吹到同 8 號風無分別, 其實咁樹淋左都知係 8 號啦.... 幾時見過 3 號會有樹淋架 !! 果然係 [size=x-large]香港地咩事都會發生

洋房

依家八號風球好鬼難掛架!停一日個市會蝕好多錢架!!以後香港都唔會有8號風架喇 :-(

男爵府

畀面勳章

法蘭西絲 寫道:
依家八號風球好鬼難掛架!停一日個市會蝕好多錢架!!以後香港都唔會有8號風架喇 :-(

係咁就慘啦,真係會死人嫁,我琴日返工,風大到不得了,隻手撐住把摭迎風而行,物都睇唔到,你話如果有個招牌掉落來,真係死咗都唔知勿事. :-( :-( :-(

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

bobosweet 寫道:

簡直令我大開眼界, 將會畢生難忘, 多謝香港天文台

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

係啊, 除非 D 細路返學啦

法蘭西絲 寫道:
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

大宅

醒目開學勳章

貓大姐 寫道:
係啊, 除非 D 細路返學啦

[quote]
法蘭西絲 寫道:
[/quote]

係呀, 依家岩岩係暑假, 啲學生唔需要返學, 咁就冇咁多家長投訴. 只得啲大人返工, 咪唔使理咁多囉.

侯爵府

如果你哋鍾意玩過山車或者海盜船,記得3號風球時去長洲....
連埋今早,我坐咗3次

首頁

尾頁

跳至