義工

產前產後 今日: 38|主題: 240678

跳至
你地覺得陀BB最辛苦係幾時?

複式洋房

國民生產總值:204

你地覺得陀BB最辛苦係幾時?

如題

我而家只不過係6週,已經覺得好辛苦啦, 點算 :-(

大宅

國民生產總值:1302

Re: 你地覺得陀BB最辛苦係幾時?

如果飲食方面就係頭3個月,因為成日都嘔.
如果行動方面就係最尾嗰個月, 個肚成個籮咁,又(倫盡), 唔多想行.
但係當BB出世嗰刻, 包妳咩辛苦都唔記得

別墅

國民生產總值:547

我依家重有嘔、骨頭又痛都係好辛苦 :-(
[url=http://www.TickerFactory.com/]

詩 1:2 惟喜愛耶和華的律法,晝夜思想,這人便為有福!

侯爵府

國民生產總值:23641

狗媽媽 寫道:
如題

我而家只不過係6週,已經覺得好辛苦啦, 點算 :-(

我依家 8w幾, 都一樣好辛苦. 胸口成日作嘔, 食慾無o西. 由5w幾開始就唔想食野, 成日胃痛!!!

大宅

國民生產總值:3114

我無嘔過, 所以我覺得最辛苦係八個月開始, 又
我要學習做會笑的媽媽

子爵府

國民生產總值:10494

我未知最後3個月係點,不過我暫時覺得6w-16w最辛苦 :lol:

複式洋房

國民生產總值:499

最辛苦係頭3個月同臨生果個月, 頭3個月因為我見紅作小產, 要响屋企瞓足3個月先返工, 同埋無胃口, 作嘔(好在無真係嘔過), 但就作悶唔想食野, 而臨生果個月辛苦就因為個肚大, 條腰痛, 大脾鉸又痛, 恥骨位又痛, 但唸住bb就黎出世, 就會覺得無咁辛苦!!

大宅

國民生產總值:2817

未生之前我覺得"林"生果個月最辛苦
但係生左之後就覺得生果時仲辛苦
生完...而家湊仔最辛苦

洋房

國民生產總值:456

From 8th month, 腰骨同恥骨都好痛!!

大宅

國民生產總值:1411

好媽媽勳章

我覺得陀到6, 7個月開始大嘅時候, 洗頭就最辛苦, 又要就住個肚又要烏低洗, 條腰同條頸真係好鬼辛苦o架... :-| :-|

大宅

國民生產總值:1738

我宜家馱到38週,老實講,我覺得馱仔都唔係好辛苦,仲個個當你皇帝咁服侍,幾爽呀!
不過可能馱仔唔辛苦,湊仔好辛苦...

伯爵府

國民生產總值:15428

好媽媽勳章

我覺得早期同最尾一個月最辛苦, 跟住生埋要湊就更 :-(

複式洋房

國民生產總值:214

the week before my C-section on 39th week..because BB was growing big..heavy.

複式洋房

國民生產總值:439

我覺得最初的4個月最驚同辛苦,又想嘔,個肚又會陰陰痛,同埋個段時間好critical,所以心理壓力都好大

男爵府

國民生產總值:5134

我之前6個幾月都陀得好舒服
無嘔過訓得好食得好
點知..今個星期開始2隻腳勁抽筋
恥骨痛好似唔識行咁..
慘啦~我依家28周已經咁
我真係擔心遲d唔知點樣返工..

禁止發言

國民生產總值:85

禁止訪問

國民生產總值:3771

環保接龍勳章

大宅

國民生產總值:2314

冬日勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

At this moment, the first 4 months are 最辛苦.

男爵府

國民生產總值:5448

最辛苦係臨生前一個月, 又成晚醒

男爵府

國民生產總值:6025

yin2002 寫道:
我覺得早期同最尾一個月最辛苦, 跟住生埋要湊就更 :-(

same as me... :-( :-(

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.