懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

06年10月準媽媽分享會 "Part VII"

hi hi,

傾得開心得濟差d唔記得左係時候開新part添,
已經"art VII"啦﹗

大宅

Re: 06年10月準媽媽分享會 "Part VII"

真係西飛利
我叫暨綿一, 乳名叫一一.綿一blog

男爵府

大宅

HAHA!! yeah yeah, 勁呀!! Part VII la!!

今日同亞GEE去影4d, so exciting lei!!!

複式洋房

我想問下係咪今日蘋果有coupon呀?我搵唔到呀?有冇人可以話我知係邊版呀!!Thanks
Isaac成長篇
baby Isaac's album
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離

子爵府

好媽媽勳章

我岩岩o係TMH照覆完診返黎喇~~~
岩岩個醫生幫我照左u/s同抽左血.
醫生話我阿b已經back to normal喇~~
頭,肚同大脾o既長度都ok,
依家阿b有1.4kg有多,姑娘話都有成3磅幾4磅架.
我問過醫生阿b係咪細碼b,醫生&姑娘都話唔算,
100個bb由肥到瘦排,我阿b排第75~
都唔算細粒.醫生仲話阿b似我老公tim~
真係比尋日個醫生嚇c,攪到我成晚訓唔安食唔落咁...

大宅

Rain,
冇事就安樂啦!!

男爵府

rain,

bb冇事就好啦﹗唔洗擔心呀,政府醫生&姑娘週不時都嚇吓人,佢地嘅說話技巧好差架﹗

1.4kg=3.08lbs,29週3日呢個size都okay啦,hkjp同basicjenny都係31wks個b4磅幾,我唸2wks後妳個b都差唔多啦﹗我都好期待月中睇私家可以知bb有幾重呀,今日pm去健康院都冇得照﹗

複式洋房

Rain

冇事就好lu ,尋日個醫生係咪見集黎架 真係比佢嚇c!! 妳阿b有3磅幾4磅都好好喎!!
Isaac成長篇
baby Isaac's album
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離

子爵府

畀面勳章

Rain
無事就好啦..

大宅

係呀~ rain就好啦~政府都有得照...我地係健康院無得照呀~ 要自已去私家度照....成$400一次呀~~都好貴呀~

公爵府

畀面勳章

嘩....咁快就開part 7啦.....

死啦....個人真係好攰, 我怕我放唔到前1後9, 體力都未必應付到, 定係近排比粒死野折磨而搞成咁呢
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

子爵府

好媽媽勳章

all mommy

依家我連產檢都轉左去TMH,唔洗去健康院lu~
我有得照係因為之前醫生見到我阿b個頭仔有個陰影.
所以先至咁緊張同我照姐.
我下個月8號又要照多次,睇睇阿b個情況.
產檢就2個星期一次.

公爵府

畀面勳章

喂...大家去bb展既, 記得要印定label啦
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

winwin815 寫道:
喂...大家去bb展既, 記得要印定label啦

label用來做乜呀??? 幾時去bb展呀?

子爵府

好媽媽勳章

tracybaby

bb展係8月5號到8月7號呀~
o係bb展入面有好多free gift拎架,
你拎d free gift時可能要填個人資料果d架嘛~
如果次次都填咪寫到手都軟囉~
所以就要print定d個人資料o既label,
到時一貼就得喇~

子爵府

好媽媽勳章

bbkitty 寫道:
我想問下係咪今日蘋果有coupon呀?我搵唔到呀?有冇人可以話我知係邊版呀!!Thanks
bbkitty

o係蘋果副刊E10 o既下半頁呀~

子爵府

Rain

咁你地o的label 有乜資料呀?

公爵府

畀面勳章

----------------------
行 Show 小貼士
----------------------
1. 必須準備現金作購物之用,大部分參展商只收現金
2. 預先印好個人資料的字條或貼紙 (姓名/地址/電郵/預產期),免除逐次填寫表格的麻煩
3. 展場人多擠迫,懷孕準媽咪必須格外小心
4. 帶備大購物袋 / 手拉車
歡迎參觀『文。穎之家』

子爵府

Winwin

真係要同o的大力士去喎, 如果奶粉平佢又唔送貨, 咁都幾係野. 不過奶粉都係買比仔仔, 細o個個都唔知

首頁

尾頁

跳至