母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

民房

我bb生倒刺, 關唔關我事????

我B女9個月, 手指生倒刺, 係唔係關我事呢? :-( :-( :-(

子爵府

Re: 我bb生倒刺, 關唔關我事????

其實例刺成因,係因為皮膚乾,沖涼時用BB OIL幫BB按例刺位!但聽有人話可能濕熱,BTW,您要對自己嘅奶有信心

複式洋房

乜bb生倒刺唔係好似大人咁係因為乾燥嗎?關人奶事嗎?我唔係好識呀。
樂樂B係06年5月尾出世。 :-)[img][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/173039[/img]]入嚟睇吓我啦![/url]

子爵府

唔關人奶事呀 ?

民房

係唔係欠左d維他命, 所以先有倒剌呀!!!

大宅

我阿b都有,我剪o左就算,冇理到

佢都有食其他o野啦,唔係淨靠媽媽奶ga ma

大宅

winga_li 寫道:
我阿b都有,我剪o左就算,冇理到

佢都有食其他o野啦,唔係淨靠媽媽奶ga ma

bb好就不關人奶事,bb有小小事全都是人奶惹的錯
奶媽身邊的人通常都會甘講

男爵府

生倒刺既原因係因為手指既死皮乾左而形成架,根本上都唔關你事 ?-( 你最多只可以做既就係幫你個亞b剪左去,同埋搽返d bb油或者潤手霜,咁就可以減少倒刺既形成喇

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊