義工

自由講場 今日: 4543|主題: 994664

跳至
李柱銘質疑特首曾蔭權用行政指令迫使天文台不掛8號風

子爵府

國民生產總值:11537

李柱銘質疑特首曾蔭權用行政指令迫使天文台不掛8號風

另外,天文台昨收到約30個機師遇到風切變或湍流的報告,須發出風切變及湍流警告,天文台解釋,由於派比安集結在本港西南面,因此大嶼山最受影響。

民主黨李柱銘質疑特首曾蔭權用行政指令,迫使天文台不掛8號風球,以免立法會休會,趕不及審議《截取通訊及監察條例草案》。

侯爵府

國民生產總值:23416

Re: 李柱銘質疑特首曾蔭權用行政指令迫使天文台不掛8號風

唔會咁誇掛

伯爵府

國民生產總值:17694

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔係咁賤格呀
[img][/img][img align=left

男爵府

國民生產總值:8346

我同我老公都尋日都覺得係咁.....

珍珠宮

國民生產總值:30032

2018復活節勳章 2018勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

唔係呀.... 本來我對佢無話特別滿唔滿意, 如果佢真係咁做我就真係對佢原全無晒信心 , 好在昨日無人因為個風而受傷.

洋房

國民生產總值:287

今朝聽收音機,天文台長講,就算掛8號風球,立法會都可以照常開會架,應該唔關事嘅

男爵府

國民生產總值:8023

醒目開學勳章

咁賤格
:-P  :-P  :-P

大宅

國民生產總值:1272

係都唔出奇,尋日個風點都唔似三號波咁簡單啦

禁止訪問

國民生產總值:8013

洋房

國民生產總值:287

Re: 質疑特首曾蔭權用行政指令迫使天文台不掛8號風

既然立法會可以在8號風球下照常開,咁我覺得呢個李柱銘又想利用民怨黎又唔知搞乜鬼就真

別墅

國民生產總值:854

林超英抵插

大宅

國民生產總值:4653

畀面勳章

天文台台長抵死.

特首更抵死!!!! 為左吾停股市損失200億而要市民係橫風橫雨下返工.

子爵府

國民生產總值:14384

2018勳章

一個資深既政治黨員, 唔應該無證無據咁..憑個人推測, 向市民提出會導致激辯既言論, 咁樣好不負責任, 勿論政府有無咁做, 李柱銘既慣性陰謀論...真係唯恐天下不亂!

洋房

國民生產總值:56

李柱銘真係思覺失調, 乜都諗得出想誤導市民 ?-( ?-( ?-( ?-(
[url=http://www.123glitter.com][/url]

男爵府

國民生產總值:5331

晟媽 寫道:
天文台台長抵死.

特首更抵死!!!! 為左吾停股市損失200億而要市民係橫風橫雨下返工.

我都覺得係呢個政府這個特首都有問題!!
雖然立法會係會照開,但到時D政府高管自己都唔想出街,
唔夠人開會咪一樣唔得,
所以唔掛8號死掛3號D政府人員冇籍口唔開會囉 ?-(

珍珠宮

國民生產總值:33321

好媽媽勳章

點會無丫.............

catjeffcat 寫道:
唔係呀.... 本來我對佢無話特別滿唔滿意, 如果佢真係咁做我就真係對佢原全無晒信心 , 好在昨日無人因為個風而受傷.

珍珠宮

國民生產總值:37569

畀面勳章 大廚勳章

係囉. 鬼唔知亞媽係女人, 八号波都可以出街hair嫁, 但係講到係番工開會呀, 佢地班人有冇咁神心呀?
jennyliu 寫道:
[quote]
晟媽 寫道:
天文台台長抵死.

我都覺得係呢個政府這個特首都有問題!!
雖然立法會係會照開,但到時D政府高管自己都唔想出街,
唔夠人開會咪一樣唔得,
所以唔掛8號死掛3號D政府人員冇籍口唔開會囉 ?-( [/quote]

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

複式洋房

國民生產總值:405

我唔係好信,好似冇証據,亂估咁...

男爵府

國民生產總值:6665

從公關角度來評論,今次點解政府會咁失策, 叫天文台台長單獨上陣到港台節目"解畫"! 唉,聽完佢解釋後, 有咩辦法d市民大眾唔嬲多幾錢!?
真的難以置信, 新聞處咁多IO,都唔搵人事先同台長"傾

民房

國民生產總值:26

Totally Agree
mameme 寫道:

一個資深既政治黨員, 唔應該無證無據咁..憑個人推測, 向市民提出會導致激辯既言論, 咁樣好不負責任, 勿論政府有無咁做, 李柱銘既慣性陰謀論...真係唯恐天下不亂!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.