夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如何面對 "兩地婚姻"

因丈夫在港生意一般, 打算上東垸發展, 如成事的話將面臨"兩地婚姻"的局面, 如何是好? 孩子方面(3歲)又怎樣安排?

複式洋房

Re: 如何面對 "兩地婚姻"

點解唔一齊去?
東東 B 去打獵啦! :-D

男爵府

Abishuah 寫道:
點解唔一齊去?

兩地婚姻制唔過,男人梗係話去做

大宅

唔係唔得既, 不過你一定預

複式洋房

Hi! Abishuah,

我仲要返工, 加上經濟問題我暫時不能唔做野, 而且兩公婆都唔想小朋友在內地讀書, 所以唔考慮跟佢上
我當然有想過滾女的問題, 其實一個男人要玩/偷食係香港都可以啦! 上去的機會當然會大好多, 但又可以點? 好矛盾!

但如果no money亦不見將來會好好! 擾柴擾米的家庭都唔方開心得去邊.....

子爵府

好媽媽勳章

可唔可以你地一齊搬上去住...返工返學就搭車返香港...放工放學就搭車返上去...雖然會好辛苦...但係如果想日日見到面...唯有咁做...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

Hi! onon,

多謝你的意見, 但東垸喎, 上上落落時間好急 (我返朝九晚六), 車費仲好金... 依家九龍返九龍都有時會遲到!
而且小朋友都會好辛苦!

複式洋房

咁要睇下妳老公之前有冇經常去下啲聲色場所應酬啦。如果佢不嬲有去開o既,抵抗力會強啲o架;如果以前一路都係乖乖仔一個,咁恭喜妳,妳一定要跟實佢至好!

megakuk 寫道:
Hi! Abishuah,

我仲要返工, 加上經濟問題我暫時不能唔做野, 而且兩公婆都唔想小朋友在內地讀書, 所以唔考慮跟佢上
我當然有想過滾女的問題, 其實一個男人要玩/偷食係香港都可以啦! 上去的機會當然會大好多, 但又可以點? 好矛盾!

但如果no money亦不見將來會好好! 擾柴擾米的家庭都唔方開心得去邊.....
東東 B 去打獵啦! :-D

別墅

礙於經濟關係, 又真係好難取捨, 可唔可以試下星期六日係family day, 因為我都有兩個朋友, 佢地ge老婆都係澳門人, 佢地每星期六,日(或者放大假)就去澳門搵老婆, 或者係老婆去香港, keep 住已經有4-5年啦, 關係都ok! ....不過都要睇下你老公ge性格!

洋房

你要看你男人本性是怎樣,如要滾或包二奶,莫說大陸,香港都可以, 只要佢去做嘢是真的因生意問題, 那不如看今次是大家的一個考驗,博到是佢會找到錢,你們更得到更堅固的感情, 萬一發生什麼, 令你更看清你老公是怎樣的人, 有時兩公婆真的要講個信字, 唔通跟到貼一貼就無事咩, 如男人生性風流, 點都可以做錯, 如你相信你老公,就讓佢去啦, 成個跟得老婆阻擋誘惑不可能,就俾佢去自己面對誘惑,佢是有責任的男人,是一定會抵受到誘惑的

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

老公上大陸做野,要有心理準備,上面d女人年輕又靚,幾正氣ga男人都死。
上面d女人可以半夜三更打電話黎屋企比你,簡直係囉彩。
男人就覺得玩唔同包女人,冇上身就得。
可以的話一齊上東垸。

王國長老

2019勳章 王國長老

Airam 寫道:
礙於經濟關係, 又真係好難取捨, 可唔可以試下星期六日係family day, 因為我都有兩個朋友, 佢地ge老婆都係澳門人, 佢地每星期六,日(或者放大假)就去澳門搵老婆, 或者係老婆去香港, keep 住已經有4-5年啦, 關係都ok! ....不過都要睇下你老公ge性格!

我都同意呢個辦法. 爭取周末相聚, 當然要餵飽飽老公最好 因為長久夫妻欠缺性生活,就好容易有問題發生.

我都同意要搵女人,o係香港都會搵, 上到去個誘惑大d o者,要睇個男人本身既性格, 如果有原則, 係自愛既, 都唔會出錯.

我諗法係: 如果男人有外遇,應該係本身婚姻已經有問題, 如果真係愛自己丈夫/太太既人, 會考慮到另一半感受先去行事.

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

三年前我老公黎左英國做野,因為當時我地經濟問題,所以我就同囡囡留係香港,我繼續工作,囡囡讀書,當時佢只得3歲,初初囡囡都唔習慣,成日問爸爸點解咁夜仲未收工,後來慢慢習慣左。

因為工作關係,我只係每逢暑假趁囡囡放假先去英國探佢,即一年先見一次,平時我地就只係靠電話聯繫,雖然相隔遙遠,但係感情有增無減,第三年我就帶埋囡囡黎左英國,但係因為想囡囡習慣呢度既生活,所以我選擇左同我屋企人住,同老公就隔2-3個月見一次,每日又係靠電話聯繫...可能大家都係因為頭家,所以無諗過老公會有第二個,我老公放心留底我一個,我相信佢對我都有信心,所以我從來無懷疑過佢。

香港同中國距離咁近,見面既機會比較多,如果可以咪多D上去探佢,小朋友方面,初初會因為唔習慣爸爸係身邊,但係如果你多D陪住佢,好快就無咩問題,我囡囡每次見到爸爸都好熱情,唔會有生保既感覺,不過呢D都係睇個人。

其實一個人要變,每日瞓係你隔離都可以變,比D信心對方,我相信你老公都唔想同你分開,但係為左頭家先咁辛苦,佢好需要你既支持同信心。

伯爵府

2019勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

男人返大陸工作,真係要小心D女人黏埋身,好多時都會出街應酬,又無老婆係身邊,幾好的男人都受不住引誘會變心,見得例子太多!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

洋房

我有個男性朋友喺大陸做嘢,中級管理人員,佢話有時做嘢做夜咗,會有D放咗工嘅大陸女同事着住D好sexy嘅喱士睡夜借D二返嚟勾搭吓佢哋D喺香港返去做啦嘢嘅男同事。男人嘅嘢,無誘惑都或者可以把持得住,但誘惑當前又係第二回事,由其是上面D女事嘅手段又咁一流,咁多前車比你睇,你都覺得博得過嘅話,我只有祝你好運啦!

大宅

我哥哥就是一個例子:
原本兩公婆好好感情去邊都一齊、好幸福呀、但因公司要搬上內地、所以就跟隨內地工作,點知上到去見到內地同事們的女友個個都好青春、打扮好前衛、好高貴、因為全部都係人家的亞二、要帶出去見人呀、原來做人家亞二還好過亞大、全身名牌子、手錶都係勞力士!
我亞嫂見到好驚我亞哥會走這條路、當時亞哥都話唔會這樣啦!但最後便走上不回家的路! :-( :-( :-(
上面真係好吸引!

:-( :-( :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3 4 5